fbpx
Nieuws

App voor monteurs en ketelverkoop

InstalCenter, de franchiseformule voor installatiebedrijven, komt met een app die monteurs mogelijkheden geeft om meer uit hun klantbezoek te halen. De app moet service en installatiemonteurs ondersteunen in hun commerciële vaardigheden.

Deze app heeft in hoofdzaak twee functies, namelijk de verkoop van cv-ketels en een opnameformulier. Bij de verkoop van cv-ketels biedt de app de mogelijkheid om een ketelverkoop (inclusief bijbehorende onderdelen) in offerte óf in opdracht op te maken. De tweede functie, het opnameformulier, is een hulpmiddel om de vraag van uw klant te analyseren. Bij bijvoorbeeld een kapotte cv-ketel is het mogelijk om via de app het opnameformulier in te vullen en hierbij foto’s van de situatie op locatie aan toe te voegen.

Meerdere merken

De merken waarbinnen de formule samenwerkt staan vast in de app, maar het is ook mogelijk om hier lokaal van af te wijken. De prijzen van componenten en onderhoudsabonnementen zijn tevens lokaal aan te passen. De statussen van offerte/opdrachten zijn door de ondernemer altijd in te zien via de app. Zo heeft de installateur altijd een goed overzicht van de potentiële orderportefeuille.

Trainingen en offertehulp

De formule gaat trainingen aanbieden met de app. Hierdoor worden monteurs opgeleid om een professioneel advies/verkoopgesprek te voeren, met oog voor veiligheid en energieverbruik. Veel monteurs weten technisch van de hoed en de rand, maar kunnen dit minder goed verwoorden richting eindklant. Met de app kan in ‘real time’ een offerte of opdracht worden gerealiseerd, voorzien van foto’s ter plekke. Volgens IGM Holding, het moederbedrijf van de formule InstalCenter, vinden consumenten het prettig wanneer er efficiënt en professioneel gehandeld wordt. Voor installatiebedrijven betekent de app dat er een hoger rendement uit een afspraak gehaald kan worden.

De App zit niet in de app-stores, maar is pas zichtbaar bij inschrijving via InstalCenter. Het betreft een webbrowser die als app geïnstalleerd word en daarmee snelheid houdt in het gebruik en geen geheugen inneemt van de device.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.