fbpx
Nieuws

Appendage-pakket voor warmtepomp

Net als bij cv-ketels zijn er ook nu ook installatiepakketten voor warmtepompen. In de pakketten zitten alle benodigde appendages. Flamco, leverancier van die appendages, gaat kant en klare pakketten aanbieden aan de markt. Ook komt het bedrijf met een webconfigurator.

De groei van de warmtepompmarkt, en de diversiteit aan systemen en aansluitmogelijkheden, zorgen ook voor kopzorgen bij installateurs: heb ik wel het juiste materiaal voor handen. Flamco, dat als voordeel heeft dat het alle toebehoren voor verwarming en koeling kan leveren, gaat installateurs hierbij helpen.

Drie pakketten

De fabrikant heeft op basis van haar assortiment drie installatiepakketten voor warmtepompen samengesteld: Basic, Comfort en Premium. De pakketten bevatten de belangrijkste toebehoren voor de meest voorkomende situaties. Zo volstaat het Basic pakket (met o.a. een expansievat, veiligheidsventiel, bijvulmogelijkheid en twee vlotterontluchters) in de meest gangbare situaties. Het Comfort pakket omvat ook nog onder andere lucht- en vuilafscheiders, waarmee de installateur het warmtepompsysteem qua energie-efficiëntie kan optimaliseren. Een warmtepomp is hier namelijk niet standaard mee uitgerust. Het Premium pakket bevat naast de eerder genoemde toebehoren ook een buffervat, een pompgroep, een expansievat voor drinkwater, een terugstroombeveiliging en een veiligheidsventiel.

Bestelgemak voor elke warmtepomp

De installatiepakketten bieden de installateur houvast bij de keuze van toebehoren én de garantie dat die via de reguliere groothandel uit voorraad leverbaar zijn. De pakketten zijn bestemd voor de secundaire kant van alle warmtepompsystemen (lucht-water, lucht-lucht, water-water en grond-water), of het nu gaat om nieuwbouw of vervanging.

Webconfigurator voor aansluitpakket

In aanvulling op de pakketten is er een webconfigurator ontwikkeld, waarmee de installateur een aansluitpakket op maat kan samenstellen. Door de basisgegevens van het warmtepompsysteem online in te vullen, rolt er een bestellijst van de specifiek benodigde toebehoren voor de groothandel uit.

Het online hulpprogramma is met name handig voor situaties waarin het leidingnet niet standaard is of wanneer bepaalde toebehoren, zoals een expansievat, al in het warmtepompsysteem zijn geïntegreerd. Dankzij de dubbele keuzemogelijkheid (pakketten én configurator) kan iedere installateur voortaan elk warmtepompsysteem eenvoudiger en optimaal installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.