fbpx
Nieuws

Aquarea warmtepomp ook in Mono-bloc

Panasonic Heating and Cooling Solutions introduceert een nieuwe versie van zijn Aquarea lucht-water warmtepompen: de J-Generatie High Performance Mono-bloc met R32 koudemiddel. De nieuwe warmtepomp heeft een compacte buitenunit. Het model is gericht op zowel nieuwbouwwoningen als duurzame renovatieprojecten.

Radiatoren én vloerverwarming

De buitenunit van de J-Generatie Mono-bloc is geschikt voor de productie van warm water en verwarming van zowel radiatoren als vloerverwarming. Een capaciteit van 5kW tot 9kW maakt het mogelijk de unit nauwkeurig af te stemmen op de behoeften.

De J-Generatie Mono-bloc kan warm water leveren tot een temperatuur van 60°C bij buitentemperaturen tot -10°C. Ten opzichte van de vorige generatie Mono-bloc units levert het nieuwe model een 25 procent grotere verwarmingscapaciteit en 30 procent grotere koelcapaciteit.

Compact formaat

De J-Generatie kan eenvoudig worden geïnstalleerd op locaties met beperkte beschikbare ruimte. Middels de combotank is het mogelijk om 230 liter warm water op voorraad te hebben en is de cv-installatie direct aan te sluiten op zowel de geïntegreerde buffer van 60 liter als de standaard A-klasse cv-pomp.

Het koudemiddel bevindt zich uitsluitend in de compacte buitenunit, wat koudemiddelleidingen overbodig maakt. In de woning zijn hierdoor alleen cv- en waterleidingen vereist.

Milieuvriendelijk

Eindgebruikers dringen met de Mono-bloc hun impact op het milieu terug. De Aquarea-reeks maakt gebruik van geavanceerde lucht-water technologie die een milieuvriendelijke werking combineert met een hoge efficiëntie, zelfs bij temperaturen tot -20°C. Naast verwarming en warm water, levert Aquarea in de zomermaanden ook koeling.

Op afstand bedienbaar

Het systeem is compatibel met Aquarea Smart Cloud. Eindgebruikers kunnen met behulp van dit cloudplatform zowel de verwarmings- als koelfuncties van hun J-Generatie op afstand bedienen. Ook kunnen zij het energieverbruik op afstand uitlezen en met behulp van energiebesparende opties terugdringen.

De Mono-bloc kan daarnaast met Aquarea Service Cloud worden verbonden. Installateurs krijgen via dit platform op afstand toegang tot verwarmings- en koelsystemen van klanten. Met Aquarea Service Cloud kunnen zij problemen sneller en in sommige gevallen zelfs volledig op afstand oplossen.

De compacte J-Generatie Mono-bloc unit is combineerbaar met een reeks accessoires die helpen de energie-efficiëntie verder te vergroten.

13 reacties op “Aquarea warmtepomp ook in Mono-bloc

 1. Boonstra schreef:

  Graag meer info

 2. Walter schreef:

  Ook de prijzen zullen wel weer “”nieuw” zijn.
  Graag info over de nieuwe prijzen.

 3. Ad schreef:

  Wat zijn de totale kosten inclusief installatie

 4. E.van As schreef:

  Wat is de prijs ?
  EvA

 5. Jeroen van Oudheusden schreef:

  Is klassieke hoogtemp radiator of enkel laag temperatuur radiator geschikt?

 6. Willem Veefkind schreef:

  Goed bericht

 7. Jaap schreef:

  Goed bericht idd, maar ik wil ook graag prijzen zien.

 8. Jack schreef:

  Weer last van warmtepomp mooi klaar mee

 9. Jack schreef:

  Last van warmtepomp mooi hoor

 10. g van dijk schreef:

  jack ik heb ook last van een warmtepomp die van mijn buren is NIET stil
  heb al geklaagt bij de gemeente maar die reageerd gewoon niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.