fbpx
Nieuws

Asbestregels beter nageleefd

Asbestregels beter nageleefd

Het afgelopen jaar was er voor het eerst een verbetering van 13% in de naleving van de regels voor asbestsanering te zien. Dat vertelde de directeur Arbeidsomstandigheden Inspectie SZW Marga Zuurbier afgelopen maandag tijdens het Nationale AsbestFeitenCongres.

 

Illegale saneringen

Het cijfer slaat wel alleen op gecertificeerde bedrijven, wat betreft illegale saneringen is er geen verbetering te zien. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ook aanwezig op het congres, ziet dat steeds meer opdrachtgevers gecertificeerde bedrijven inschakelen. 

 

App Asbestsaneringen

Zowel Zuurbier als het ministerie bleven hameren op het belang van handhaving. Zo is er sinds kort een app waar iedereen illegale asbestsaneringen kan melden. De app Asbestsaneringen laat alle officieel gemelde saneringen zien. Staat een sanering niet op de kaart, dan kan deze via de app eenvoudig gerapporteerd worden.

1 reactie op “Asbestregels beter nageleefd

  1. Richard schreef:

    Een heel positieve trend dat de naleving van regels voor asbestsanering in toenemende mate worden nageleefd. Ik mag wel hopen dat het ministerie nog iets anders voor handhaving achter de hand heeft dan een app. Het gaat tenslotte om de volksgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.