Ga naar hoofdinhoud

ATAG: focus op warmtepompboilers

ATAG verwarming focust op de VSK de nieuwste warmtepompboilers van zusterbedrijf Ariston.

Ketelfabrikant ATAG is sinds 2014 eigendom van het Italiaanse Ariston Thermo, waardoor het ook de merken Elco en Artiston voert. ATAG heeft met Energion een eigen warmtepomplijn, en met de nieuwe P-serie een nieuw projectketel op basis van de techniek van de i-serie. Deze zijn ook op de VSK te zien.

De warmtepompboiler die dit jaar op de Nederlandse markt komen zijn de Nuos en de Lydos. ATAG mikt met de lijnen vooral op corporaties die hun woningvoorraad in combinatie met warmtepompen de warmwater-voorziening willen verduurzamen. De toestellen moeten bijvoorbeeld oude elektrische tapwaterboilers vervangen. Warmtpompboilers ontvangen ook ISDE-subsidie.

Een warmtepompboiler is een elektrische boiler die voorzien is van een ingebouwde warmtepomp met een voorraadvat van 100-250 liter voor het warme water. De Ariston warmtepompboiler maakt gebruik van de buiten- en/of binnenlucht en is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Twee types warmtepompboiler

De Nuos is er in twee types. De Evo is een compact wandhangend toestel met een boilerinhoud van 128L, vooral voor kleine gezinnen. De Plus is geschikt voor grotere gezinnen en kan in speciale uitvoeringen gecombineerd worden met zonthermische, PV- en /of andere energiebronnen. Het vat heeft in inhoud van 200 of 250 liter, en kan bijna 350 liter warm water van 40 graden leveren. . De Lydos is de instapper en een toestel dat lucht en elektriciteit combineert. Het kleine warmtepompboilertje (COP 1,89) lijkt het meest op de klassieke boiler, echter dan veel zuiniger en werkend met duurzame energie.

Eén reactie op “ATAG: focus op warmtepompboilers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Clivet: serie monoblocks op propaan

Zorg voor een stage die je nooit vergeet

Premium

Duur, traag en gedoe: maar aantal CO-vrij installateurs groeit fors

Itho Daalderop start met vervangen Vincents

Deelmobiliteit wint aan populariteit

Girls Day: meer vrouwen in techniek