fbpx
Nieuws

ATAG viert miljoenste ketel

Feest in Lichtenvoorde. Bij ATAG Verwarming rolde de miljoenste ketel van de band, gemeten vanaf 1997.

Het productienummer van de miljoenste ketel is geregistreerd en de installateur die deze plaatst en de garantiekaart registreert, krijgt een bedrijfsuitje cadeau. De consument, bij wie de ketel is geïnstalleerd, krijgt deze geheel gratis.

Carl Berlo – CEO ATAG Verwarming: “Een moment op bij stil te staan, mede doordat de markt verandert in een snel tempo. Niemand die nu weet welk verwarmingssysteem leidend zal worden. Eén ding is zeker: Inzetten op één systeem is niet wenselijk. Daarom zal de komende jaren de CV-ketel – al dan niet in combinatie met een hybride warmtepomp – nog steeds een belangrijke rol spelen bij het verwarmen van woningen”.

Recordjaar voor verkoop

In 2019 werd een recordaantal van 464.000 cv-ketels verkocht in Nederland. Intergas is van de in Nederland producerende fabrikanten marktleider, gevolgd door Remeha, Nefit en ATAG. De verwachting is dat de groei van het aantal verkochte toestellen de komende jaren afvlakt of misschien zelfs daalt, omdat steeds meer woningen minder of geen gebruik gaan maken van aardgas als primaire verwarmingsbron. Ook ATAG heeft zich inmiddels gestort op (hybride) warmtepompen en warmtepompboilers.

ATAG produceert al vanaf de jaren ’60 verwarmingstoestellen, maar focust zich in 1997 volledig op de warmtetechniek. Het bedrijf is sinds 2014 eigendom van het Italiaanse Ariston Thermo Group. Sinds 2018 is ook Elco Heating Solutions, dat hoog vermogen ketels produceert, onderdeel van het concern.

3 reacties op “ATAG viert miljoenste ketel

 1. R schreef:

  Atag was een oerhollands merk jammer genoeg nu niet meer geld ook voor atag keuken appratuur nu eigendom van hisens

 2. BvdSteeg schreef:

  Ook ATAG heeft zich inmiddels gestort op (hybride) warmtepompen en warmtepompboilers. Dus nog steeds gas nodig.
  Net als hybride auto’s , nog steeds benzine nodig.

 3. groene rakker schreef:

  Na isolatie is niet veel verwarming meer nodig. Eigen ervaring (appartement1963) en van vriendin.(huis1992) Dus warmtepomp of als er echt weinig nodig is simpel elektrisch. Maar geen gas meer. Scheelt meteen al €200 per jaar vastrecht. Gas zo snel mogelijk eruit.
  En het rendement van een trui is ongekend!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.