fbpx
Nieuws

Award voor duurzaam VRV-project

Daikin, producent van onder andere warmtepompen en aircondotioningsystemen, organiseert voor de tweede keer de Daikin Award. Deze wordt uitgereikt aan een installateur die zich inzet voor vernieuwing en duurzaamheid op het gebied van binnenklimaat.

25.000,- euro

Installateurs kunnen tot 1 juni hun VRV-project aanmelden via www.daikinaward.nl. De prijs kan oplopen tot 25.000,- euro, die in mindering wordt gebracht op een volgend VRV-project. Uit alle inzendingen worden vijf finalisten gekozen, die een reis naar New York aangeboden krijgen. Vorig jaar won Emondt Koeltechniek de award voor hun VRV-project voor Hart van Grolle, een biologische streekmarkt in Groenlo. Hier wordt 90% van de benodigde energie voor de bedrijfskoeling en het binnencomfort energieneutraal opgewekt. Zonnepanelen leveren de elektriciteit voor het binnenklimaat, dat wordt aangestuurd met warmtepompen. De restwarmte van de koeling, aangedreven door een VRV-installatie, wordt gebruikt voor de vloerverwarming en diverse luchtgordijnen in het winkelcentrum.

Totaaloplossingen

Volgens Wilma van Bommel, marketeer bij Daikin, is de prijs nodig om installateurs aan te moedigen nieuwe totaaloplossingen aan te bieden: “De installatiebranche vult klantvragen met betrekking tot binnenklimaat, vriezen of koelen nog vaak traditioneel in. Veelal bieden ze één product aan, gebaseerd op specificaties en prijs. Echter, klanten hebben vandaag de dag steeds meer behoefte aan duurzame totaaloplossingen. In veel gevallen is dat een combinatie van producten die zorgt voor een efficiënter bouwproces en energieverbruik.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.