fbpx
Nieuws

Badkamer in één dag renoveren

Wie kan binnen 1 dag een volledige badkamer renoveren? Met die opmerkelijke vraag is woningcorporatie Mitros de markt opgegaan. Het beste idee heeft een samenwerking en een dikke cheque in het vooruitzicht.

Badkamerrenovaties komen veelvuldig voor bij corporaties, maar zijn doorgaans klusjes die zeker wel een week duren, en voor overlast zorgen bij bewoners. Dat kan effectiever, denkt Mitros, dat jaarlijks 1000 badkamers aanpakt, en de markt uit wil dagen om samen nieuwe oplossingen te verzinnen. Via een internationale challenge daagt Mitros slimme innovators uit met oplossingen te komen voor de snelle renovaties. Te denken valt aan prefab, 3D-printing of het gebruik van nieuwe materialen.  Maximaal vier deelnemers maken kans op een geldbedrag tot 10.000 euro als zij een waardevolle innovatie tonen. De twee meest veelbelovende voorstellen worden in de praktijk gedemonstreerd en krijgen hiervoor een extra geldbedrag ter waarde van 20.000 euro per finalist. Beide maken bovendien kans op verdere samenwerking met Mitros. Inzendingen (hier inschrijven) kunnen tot en met 1 december worden ingestuurd. Begin 2017 worden de 4 finalisten bekend gemaakt.

Innovatie in branche

Henk Peter Kip, directeur Mitros, licht de uitdaging toe: “Ik geloof erin dat die renovaties er in 2020 heel anders uit zien. De challenge moet innovaties opleveren die het mogelijk maken dat een badkamer heel snel gerenoveerd kan worden, met minimale overlast en liefst ook ‘met één tegelijk’. Dus niet meer met de hele buurt of flat tegelijk, maar wanneer het de bewoner uitkomt. Op deze manier kunnen we méér mensen een betere badkamer geven én is de overlast een stuk minder.”

10 reacties op “Badkamer in één dag renoveren

 1. Mvh schreef:

  En zo wordt er een teringzooi gecreëerd in de branche! In plaats dat ze het geld nou eens besteden aan kwaliteit! Belachelijk z’on idee.

 2. Rougoor schreef:

  Fijn dat kwaliteit leidend is bij deze corporaties

 3. willem schreef:

  De woningcorporatie Mitros kan het geld beter besteden door te investeren in opleidingen. Wat een onzin. Wie dit soort ideeën naar buiten brengt, begrijpt totaal niets van het vakmanschap.
  Al krijg ik het tienvoudige geld bedrag, ik werk hier niet aan mee. Wel aan het bedenken om het niveau beter te krijgen in de branche.

 4. van der bussen schreef:

  Een wedstrijd: wie kan in 1 dag een fatsoenlijke rookgasafvoer beugelen, is misschien beter idee voor de gemiddelde cooperatie.

 5. Sven schreef:

  Met zo’n uitvinding kan je miljoenen verdienen.

 6. Marcel schreef:

  Formule 1 en Ibis heeft ze. van polyester.

 7. Noël schreef:

  Tegelwerk verwijderen, vervangen van de waterleidingen tot op een later nog altijd te bereiken punt, mortellen van de wanden (indien nodig), aanbrengen van tegelwerk, waarbij de keuze van de tegels vaak bepalend is (harde tegels moeten gezaagd worden, dus voor elke zaagsnede trap af en watergekoeld zagen buiten), voegen van de tegels. Hoeknaden afkitten en afmonteren sanitair. Misschien nog wel een verlaagd plafond met verlichting. Alles fatsoenlijk en vakkundig uitvoeren, in acht nemen van de droogtijden, opleveren met garanties…. Dat zal stukje vakwerk zijn na 7 werkdagen. Maar zwijgen over 1 dag. Maar speel dit door naar de doe-het-zelf programma’s op tv. Daar kunnen op een toiletruimte of badkamer de sloper, stukadoor, tegelzetter, loodgieter, electriciën, timmerman en schilder allemaal tegelijk hun werk doen. Is mij nooit gelukt, maja… Heb dan ook geen camera op mij gericht staan :-)..

 8. Bram Boerdijk schreef:

  Werkelijk te zot voor woorden. Een persoon of instelling die dit soort nonsens bedenkt, heeft er werkelijk helemaal niets van begrepen. Maar er vervolgens ook daadwerkelijk mee de markt in gaan geeft echt blijk van het feit dat Mitros absoluut geen voeling heeft met de praktijk en de invulling daarvan door echte vakmannen. Gewoon verder geen tijd aan besteden en al helemaal geen idee insturen. Ik zou trouwens ook helemaal geen idee hebben hoe je dat kunt realiseren en dan ben ik nog iemand met een haast eindeloze fantasie.

 9. […] badkamerchallenge die woningcorporatie Mitros vorig jaar uitschreef, heeft twee winnaars gekregen: Bouwgroep Coen […]

 10. Mustafa schreef:

  Mooi idee gazerop…beuren en wegwezen. Zelfs uitbereiden met service en onderhoudscontracten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.