fbpx
Nieuws

Balansventilatie: tussen theorie en praktijk

Balansventilatie: tussen theorie en praktijk

Balansventilatie staat, onder meer door de aanscherping van de EPC, weer volop in de belangstelling.

 

 

Niettemin kleeft er in sommige gevallen nog een nare smaak aan de techniek, wanneer tussen ontwerp, uitvoering en gebruik niet alles gaat zoals gepland. Balansventilatie met warmteterugwinning (wtw) kan zorgen voor comfort, gezonde lucht en een gunstige energieprestatie. De praktijk is vaak anders.Het systeem is nogal eens oorzaak van klachten en problemen. Bewoners klagen over herrie, vertrouwen niet op de goede werking ervan, weten niet hoe ze het systeem moeten onderhouden en klagen over de ruimte die de installatie in beslag neemt. Kennisdeling is dus erg belangrijk.

 

Praktijkvoorbeelden

Er zijn ook legio positieve ervaringen. In steeds meer projecten doet het systeem wat het moet doen. Tot volle tevredenheid van de bewoners. In het webinar ‘Balansventilatie gegarandeerd goed’, dat op 29 januari om 12.30 u gehouden wordt, gaan  Harm Valk, adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en Coos Schouten, directeur van Schouten Techniek in op de do’s and don’ts in het ontwerp en de uitvoering. Ook komt er een ‘best practice’ aan bod. 

Het webinar, georganiseerd door Eisma Bouwmedia, is een live uitzending vanuit Amsterdam. Kijkers, die de kennissessie gratis kunnen volgen vanachter hun pc, kunnen live vragen stellen, die door moderatoren of in de studio worden behandeld. Aanmelden kan via deze link.

1 reactie op “Balansventilatie: tussen theorie en praktijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.