fbpx
Nieuws

Ballast Nedam Development lanceert een concept dat bestaat uit drie stappen naar een gezondere leefomgeving: Trias Vitalis. Het moet schadelijke milieu-invloeden elimineren, gezonde lucht in huis brengen en veranderingen controleren. In het concept is de woning standaard gasloos, energieneutraal en stoot het geen lokaal fijnstof en CO2 meer uit. Hierbij werkt het samen met Brink Climate Systems.

Hoe werkt het?

Het Pure Air concept zuivert de lucht alvorens het de woning binnen komt. Het bestaat uit balansventilatiesysteem met warmte terugwinning en CO2-sturing, waarmee de luchtkwaliteit in de woning al aanzienlijk verbetert. Hieraan wordt de Pure Induct in combinatie het Evap luchtbevochtigingssysteem gekoppeld. Gevaarlijk fijnstof blijft hierdoor buiten de deur. De Pure Induct, een slim systeem van ‘ionisatie’, dat fijnstofdeeltjes ‘laadt’, waarna ze aan een ‘collector’ blijven plakken. Daardoor is alle binnenkomende ventilatielucht volledig fijnstofvrij.

Het Pure Air concept bestaat ook uit de Evap luchtbevochtiger. Het regelt ook de luchtvochtigheid. Dat betekent: geen droge ogen, huidklachten of gesprongen lippen meer. En geen ziekmakende schimmels in huis. Bovendien kunnen de energiekosten voor verwarming omlaag.

Concrete toepassing

De eerste concrete toepassing van Pure Air is binnen de gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht. Hier realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen. De verkoop van fase 1, deelplan Laan van Bellevue, is gestart 26 september 2018.

1 reactie op “Woningbouwer omarmt ionisatie tegen fijnstof

  1. rene schreef:

    Klinkt heel mooi, ‘Ballast Nedam lanceert’, maar het is gewoon een systeem van Brink. Beide units worden los verkocht door Brink en de Evap ook door Velu, en veel meer anderen. Je kunt je afvragen of zo’n ionisator niet erg overbodig is. In heel Nederland is de luchtkwaliteit prima, behalve als je huis naast een fietspad staat waar een file van tweetact-benzinebrommertjes langscheuren, ook nog met heel veel storing op Digitenne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.