fbpx
Nieuws

BAM bouwt zonnepark in Lelystad

BAM Bouw en Techniek bv en businesspark Lelystad Airport bv hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een groot zonnepark in Lelystad. Het project draagt de werknaam ‘Solarcity Lelystad’ en is gesitueerd tussen de A6 en het vliegveld Lelystad.

Het beoogde zonnepark omvat circa 115.000 panelen op een oppervlakte van minimaal 50 ha, met een geïnstalleerd vermogen van ten minste 30 MW. De jaarlijkse duurzame energieproductie bedraagt circa 31 GWh. Dit komt overeen met het gebruik van ongeveer 9.000 huishoudens.

Larserknoop

Het plan past binnen het huidige bestemmingsplan Lelystad Larserknoop. Momenteel wordt de aanvraag voor de omgevingsvergunning voorbereid. Naar verwachting zal BAM eind 2017 met de bouw van het zonnepark van start gaan. De eerste levering van duurzame energie wordt medio 2018 verwacht.

Naast het zonnepark in Lelystad onderzoeken businesspark Lelystad Airport en BAM de mogelijkheden om de samenwerking te intensiveren en tevens op andere locaties energieprojecten te realiseren.

1 reactie op “BAM bouwt zonnepark in Lelystad

  1. […] wordt steeds populairder in Nederland. Lelystad bouwt eveneens aan een groot zonnepark. Ook wordt veel subsidie aangevraagd voor hernieuwbare […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.