fbpx
Nieuws

BDR Thermea, het moederbedrijf van verwarmingsproducent Remeha, heeft met de overname van het Franse bedrijf Eurevia een specialist op het gebied van luchtbehandeling binnen de groep gehaald.

Eurevia is een Franse verwarmings- en koelingspecialist die techniek levert waarmee met behulp van lucht ruimtes worden geklimatiseerd. De technieken van het Franse bedrijf worden vooral toegepast in nieuwbouwpanden en cruiseschepen. De producten van Eurevia verwarmen, koelen en filteren lucht via kanaalsystemen waarmee gebruikers de temperatuur en luchtkwaliteit per ruimte of zone kunnen regelen.

Op overnamepad

BDR Thermea is flink op overnamepad. Afgelopen maanden lijfde het bedrijf installatiebedrijf Holland Warmte in en kocht het Fortes Systems, een grote speler in afgiftesets voor stadsverwarming. Dochterbedrijf Remeha kennen we in Nederland vooral van de cv-ketels en (hybride) warmtepompen. Binnen de internationale BDR Thermea Group zitten verder grote buitenlandse toestelfabrikanten als Baxi, DE Dietrich en Brötje. De hele groep is goed voor omzet van 2,2 miljard euro, en heeft 6800 mensen in dienst.

Luchtbehandeling

Eurevia verkoopt fancoils, diffusers en slimme regelunits die gecombineerd kunnen worden met warmtepomptechniek. Met een luchtbehandelingskast kan men op een energiezuinige manier en gezoneerd verwarming, koeling en luchtfiltering regelen.

Nieuwe techniek voor BDR

Eurevia is gevestigd in La Ciotat, Zuid-Frankrijk. Het bedrijf heeft 40 werknemers in dienst en verkoopt zijn producten naast Frankrijk in België en Zwitserland. Eurevia blijft actief onder dezelfde naam. Vooralsnog zijn er nog geen concrete plannen om specifieke technieken op korte termijn naar Nederland te halen. “Het is natuurlijk wel weer een nieuwe technologie die we als Nederlandse multinational aan ons portfolio toevoegen”, zegt woordvoerder Dennis Mikkelsen namens BDR Thermea, dat haar hoofdzetel heeft in Apeldoorn. “We onze klanten straks een geïntegreerde oplossing bieden die de koolstofarme technologie van een warmtepomp combineert met de hoge efficiëntie en comfort van een fancoil.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.