fbpx
Nieuws

BDR Thermea heeft een aandeel van 25% genomen in het Italiaanse G.I. Holding, waarmee het moederbedrijf van Remeha meer mogelijkheden krijgt om middelgrote tot grote warmtepompen in de utiliteitssector aan te kunnen bieden.

G.I. Holding is het Italiaanse bedrijf achter de merken CLINT, KTK KLIMATECHNIK en NOVAIR. Met hoofdkantoor in Latisana, Italië, produceert en verkoopt G.I. Holding warmtepompen, vloeistofkoelers, luchtbehandelingsunits en ventilatorconvectoren.

Groter vermogen

De warmtepompen die Remeha op dit moment voor de utiliteit in het assortiment heeft hebben een vermogen dat oploopt tot een paar honderd kW. Clint heeft daarentegen warmtepompen (lucht/water en water/water) met vermogens die 1 MW halen.

De producten houden in Nederland hun eigen merknaam. In Italië, Spanje en Portugal biedt BDR Thermea de producten van G.I. Holdings al aan onder het eigen merk Baxi. G.I. Holdings heeft zo’n 300 medewerkers, en fabrieken in Italië en Hongarije. BDR Thermea Group in Apeldoorn realiseerde in 2022 met ruim 6.800 medewerkers een omzet van 2,2 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.