fbpx
Nieuws
Bedrijven willen vrouwen in technische functies

Ondanks de huidige economische crisis willen veel technische bedrijven investeren in vrouwen in technische functies. Dit blijkt uit een steekproef onder honderd technische bedrijven door TechniekTalent.nu. Van de ondervraagde bedrijven, zegt 58 procent te willen investeren in meer vrouwen in technische functies. Die bereidheid is hoger bij bedrijven waar al vrouwen in deze functies werkzaam zijn (68%) dan bij bedrijven waar dat nog niet het geval is (44%).

 

 

Door de toenemende krapte op de technische arbeidsmarkt in de komende jaren, komen de arbeidsproductiviteit en de winstgevendheid van het technisch bedrijfsleven onder druk te staan. Uit de ‘Monitor Technische Arbeidsmarkt 2013″ die in opdracht van TechniekTalent.nu is opgesteld, blijkt dat de verwachte instroom in technische beroepen de komende vijf jaar minstens 33.000 arbeidskrachten lager ligt dan de vraag naar nieuw technisch personeel. 

Een deel van de technische bedrijven vangt de tekorten nu al op door het aannemen van buitenlandse werknemers, het uitbreiden van arbeidsuren van zittend personeel en het langer in dienst houden van oudere werknemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.