fbpx
Nieuws

Bewoners die investeren in duurzame installatietechniek, zouden een eenmalige korting op de inkomstenbelasting moeten krijgen. Installateurskoepel Uneto-VNI pleit er in een brief aan de financieel specialisten in de Tweede Kamer voor om energiebesparing en duurzame energieopwekking voortaan fiscaal te belonen. Dat kan volgens de installateurskoepel door huiseigenaren die energiebesparende maatregelen nemen en zo hun woning een groener energielabel geven, per ‘labelstap’ een eenmalige korting op de inkomstenbelasting te geven. Hoe groter de labelsprong, des te hoger de heffingskorting.

Het voorstel van Uneto-VNI levert geen extra administratieve lasten op. De energielabels van woningen zijn beschikbaar en openbaar toegankelijk via het Kadaster. De overheid kan van die gegevens gebruikmaken en hoeft geen inkoopfacturen te controleren. Ook huiseigenaren hoeven geen extra handelingen te verrichten. Controle op de energiebesparende maatregelen heeft al plaatsgevonden in verband het de registratie van het verbeterde energielabel. Ook voor bedrijven levert deze fiscale maatregel geen extra administratieve lasten op.

Lage btw

Het proefballonnetje volgt na de teleurstelling van het mislukken van de lobby voor verlenging van de lage btw voor renovatie. Deze gaat per 1 juli van 6 naar 21 procent, ondanks verwoede pogingen deze nogmaals te verlengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.