fbpx
Nieuws

Bescherm warmtepompsysteem tegen vuil

Caleffi breidt haar assortiment lucht- en vuilafscheiders uit. De DISCALDIRTMAG is een kunststof gecombineerde lucht- en vuilafscheider met magneet, geschikt voor warmtepompsystemen. Niet alleen verwijdert de DISCALDIRTMAG alle lucht uit de installatie, maar dankzij de magnetische vuilafscheider ook vuil en magnetiet.

Twee vliegen in één klap

Dit combitoestel in kunststof met verwijderbare magneet, verwijdert krachtig en efficiënt lucht en vuil uit de installatie. Alle lucht wordt automatisch en op continue wijze afgevoerd tot op het niveau van microbellen. Onzuiverheden zoals vuil, voornamelijk zandkorrels en slib, en magnetiet worden verwijdert tot 5 µm deeltjesgrootte.

Doordat er een lucht- en een vuilafscheider zijn gecombineerd in één toestel, levert dat een fijne tijds- én ruimtebesparing op. De installatie en onderhoud van het product zijn eenvoudig en met de draaibare aansluiting kan de DISCALDIRTMAG zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Het apparaat kan worden toegepast voor zowel verwarming als koeling. De lucht- en vuilafscheiders van Caleffi kunnen tot 15 procent energie van de totale installatie besparen.

Warmtepompsets

De nieuwe DISCALDIRTMAG is ook verkrijgbaar in de basic warmtepompsets van Caleffi. Met deze set ben je in één keer klaar voor de installatie van een warmtepompsysteem. Voor iedere unit is er een passende set; voor zowel monoblock warmtepompen als split units, ook is er de keuze tussen verschillende vermogens. In deze sets vind je de volgende producten: vorstbeveiliging (enkel voor monoblock), expansievatconsole, drukverschilregelaar en de gecombineerde lucht- en vuilafscheider.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.