fbpx
Nieuws

Bestaande schakelaar slim maken

6

Stroomschakelaars slim maken, zonder de dozen te vervangen. De Franse start-up Dooz heeft een oplossing bedacht om met de toevoeging van een kleine Bluetooth-module in de muur. Deze toegankelijke vorm van domotica komt volgend jaar op de markt.

De start-up, onderdeel van een Franse system-integrator, presenteerde zich voor het eerst op de Franse vakbeurs Interclima. Het kastje van 12 mm dik wordt geplaatst tussen de voeding en de schakelaar. Door het te verbinden met de gateway in de meterkast kunnen schakelpunten verbonden worden met een app. Hiermee kan via de smartphone bijvoorbeeld verlichting, beveiliging of zonwering in en uitgeschakeld worden.

6 reacties op “Bestaande schakelaar slim maken

 1. A schreef:

  Mooi in zo’n kleine behuizing. Crownstone heeft al een tijdje een slimme versie die reageert op aanwezigheid. Of Crownstone ook een centrale hub heeft weet ik niet.

 2. Sander schreef:

  Fibaro heeft dit al tijden

 3. Jorrit schreef:

  En zo zijn er nog meer. Shelly, sonoff, aqara.

 4. Steenhout schreef:

  En Coviva van Hager niet te vergeten

 5. An schreef:

  Flauwekul allemaal. De ruimte heb je dikwijls nodig, zeker met U40 dozen. Dat wordt te krap. Reken daarbij een firewallpatch en je hangt. Dat ding werkt weer op een kleine spanning uiteraard, wellicht met een nul die er niet zit, en deze werkspanning wordt weer doorgegeven aan de led spotjes, waarna deze lekker beginnen te glowen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.