fbpx
Nieuws

Beurs over energieneutraal bouwen

Beurs over energieneutraal bouwen

Op 23 oktober vindt in de HAN te Arnhem de regionale beurs Energieneutraal bouwen plaats. Sprekers uit Nederland, Duitsland en België bewijzen dat energieneutraal bouwen gemakkelijk en betaalbaar kan.

 

Wie inspiratie zoekt en wil leren van bewezen best practices is welkom. Dit gratis evenement (12 – 17 uur) wordt georganiseerd door Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Vereniging DNA in de Bouw. Hier meer informatie en aanmelding.

 

Programma 

Tijdens de beurs vertelt ontwikkelaar/belegger CEO Frank Junker van ABG Frankfurt Holding over zijn commercieel succes met passief bouwen in Duitsland. Architect Sebastian Moreno-Vacca van A2M vertelt over de explosie van bouwactiviteit in het Brussels gewest, omdat alle nieuwbouw in 2015 er aan de passiefhuis-standaard moet voldoen. En de status van regionale ontwikkelingen zoals PassREg en het Groene Akkoord worden toegelicht. Daarna twee rondes met 10 workshops en bedrijvenmarkt met onder meer Brink Climate Systems, Geo Holland, Innax, RecyStel, Rehau, Saint-Gobain Isover, Siga, Sto Isoned en Unidek.

 

Passiefhuis excursie

De beurs maakt deel uit van de Trilogie Energieneutraal Bouwen waarmee de organisatoren duurzame dynamiek in de regio willen stimuleren. Het tweede deel op 13 november is een busexcursie naar vier passiefhuis projecten in de regio Mönchengladbach-Köln. Afgesloten wordt met een lunchdebat in het Arnhemse bezoekerscentrum Sonsbeek op woensdag 27 november. Aanmelden hiervoor kan hier. De Stadsregio, HAN en DNA in de bouw organiseerden twee keer eerder samen een evenement over passief bouwen op de HAN.

 

Hier meer over een recent project uit vakblad Installatie en Sanitair in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, een stimuleringsregio voor passief bouwen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.