fbpx
Nieuws

Bewoners in opstand tegen stadsverwarming

Bewoners in opstand tegen stadsverwarming

Een groep bewoners van de Tilburgse wijk Reeshof is een actie gestart tegen de in hun ogen te hoge kosten voor de stadsverwarming. De bewoners willen nu een schadevergoeding.

 

Hogere kosten

Bewoners van de wijk hebben volgens eigen zeggen hogere vaste én hogere variabele kosten dan bij verwarmen met gas. Bovendien betaalt elke bewoner een aansluitbijdrage. Eén van de bewoners rekent in een uitzending van Hart van Nederland voor dat hij 350,- euro per jaar duurder uit is dan bij verwarming met gas. Eenvoudig van leverancier wisselen gaat niet omdat er geen andere aanbieders zijn. 

 

Veel klachten

De bewoners zijn een actiegroep gestart en hebben al meer dan 3.500 handtekeningen verzameld. De Vereniging Eigen Huis meldt dat ook zij al 7.500 klachten heeft binnen gekregen. Op 4 febuari is er een hoorzitting over de kwestie en er lopen al een aantal rechtzaken. Volgens leverancier Ennatuurlijk klopt er niets van de beschuldigingen en betalen de bewoners niet meer dan ze zouden doen bij een gasleverancier.  

 

Landelijke inventarisatie

In Tilburg gaat het om 17.000 aansluitingen, maar de actiegroep is bezig met een landelijke inventarisatie omdat ze denken dat er door heel Nederland vergelijkbare problemen zijn. Hart van Nederland en de NOS maakten nieuwsitems over de stadsverwarming in Brabant. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.