fbpx
Nieuws

Bierleiding onder de stad

Bierleiding onder de stad

Een bijzonder staaltje installatietechniek: in Brugge wordt drie kilometer bierleiding onder de stad aangelegd.

 

 

De leiding moet de Belgische bierbrouwerij De Halve Maan, brouwer van onder meer Brugse Zot en Straffe Hendrik, verbinden met de bottelarij aan de stadsrand, zo melden brouwer en gemeente. Door de leiding worden logistieke kosten naar beneden gehaald, en zwaar verkeer uit het historische stadscentrum van de Vlaamse stad geweerd. De Halve maan verhuisde in 2010 zijn bottelarij naar de stadsrand om de brouwcapaciteit in de historische brouwerij te kunnen verhogen. Per uur zou 6000 liter bier getransporteerd kunnen worden, een reis die 10 minuten tot een kwartier duurt. De leiding zal worden aangelegd in hoogwaardig PE, hoofdzakelijk aan de hand van gestuurde ondergrondse boringen.

 

Programmamakers van De Ideale Wereld, zeg de Vlaamse De Wereld Draait Door, maakte een humoristisch item over de ondergrondse leiding, waarbij gesuggereerd wordt dat inwoners die de leiding over hun grond krijgen, worden gecompenseerd met een aftappunt. De brouwer benadrukt dat de leiding over gemeentelijke grond loopt.

1 reactie op “Bierleiding onder de stad

  1. Peter schreef:

    Als ze er hier één aanleggen ga ik geheid een schuin gaatje naar buiten boren en ook een kraantje installeren. (leuk filmpje ook).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.