fbpx
Nieuws
Bodem+ erkenning voor Installectbedrijven

De zusterbedrijven GeoComfort, Insted en Installect Advies hebben bij Bodem+ erkenning aangevraagd voor alle scopes van open bodemenergiesystemen. Er werd volledige certificatie behaald voor ontwerp, realisatie en beheer van zowel het brongedeelte als de energiecentrale. Deze totaalbeheersing van open bodemenergiesystemen maakt de bedrijven uniek.

 

Gezamenlijke aanpak

De drie bedrijven houden zicht bezig met duurzame energiesystemen. Daarbij hebben ze een specialisatie op het gebied van bodemenergie. Installect Advies verzorgt de conceptontwikkeling, GeoComfort de realisatie en Insted het beheer. Die gezamenlijke aanpak is al toegepast bij aansprekende projecten zoals Ziggo Dome en het DeLaMar theater, maar bij ook woonzorg- en kantoorgebouwen. 

 

Bodem+

Per 1 oktober 2014 zijn partijen die bodemenergiesystemen ontwerpen, realiseren en onderhouden verplicht zich te certificeren en erkenning aan te vragen bij Bodem+, een onderdeel van Rijkswaterstaat leefomgeving. Bodemenergiesystemen dienen vanaf die datum aantoonbare energieprestaties te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.