fbpx
Nieuws

Uitbreiding op het assortiment bodemwarmtepompen van Nefit Bosch. De 7800i is de troef van de Duitse warmtepompfabrikant voor de nieuwbouw én de bestaande bouw. De warmtepomp heeft met een maximale aanvoertemperatuur van 71°C een hoger bereik dan de zusjes uit de Compress-stal.

De komst werd al eerder aangekondigd. De modulerende warmtepompen kennen varianten met vermogens van 6 tot en met 16 kW: een met geïntegreerde boiler en een zonder ingebouwde warmwatervoorziening. Beide zijn standaard voorzien van een wifi-module voor bediening en beheer op afstand en beide kunnen worden uitgerust met een passief koelstation. De warmtepomp heeft een SCOP tot 5,55 (EN 14825) en energielabel A+++. De 7800i is de opvolger van de 7001i, en ligt deze zomer bij de groothandel. Nefit Bosch zet flink in op nieuwe warmtepompen. Vorige maand werd een nieuwe ventilatiewarmtepomp geïntroduceerd .

Meer warm water

De ingebouwde boiler van de Compress 7800i LWMF kan 180 liter bevatten, maar levert door de hogere temperatuur meer warm water dan andere warmtepompen. Gebruikers hebben 300 liter water van 40°C ter beschikking. Uitbreiding met een of meerdere (extra) boilers is voor beide varianten mogelijk.

Passieve koeling

Naast verwarmen, kan de Compress 7800i ook koelen. Met het optionele passieve koelstation gebruikt hij hiervoor het relatief koude bodemwater, met enkel energieverbruik van de pomp. De voordelige koelmogelijkheid is het grote voordeel van bodemgebonden warmtepompen ten opzicht van lucht/water-warmtepompen

Geluid en display

De Compress 7800i doet, afhankelijk van het type,maximaal 28 tot 37 dB(A) aan geluid. Het toestel heeft een touchscreen met grafisch kleurendisplay. De gebruiker kan de warmtepomp bovendien ook op afstand bedienen met de nieuwe, universele Bosch HomeCom Easy app.

Installateursvriendelijk

De Compress 7800i heeft een uitneembare koudemiddelcircuitbox. Zo zijn alle belangrijke componenten binnen 10 minuten toegankelijk. De variant met ingebouwde boiler is eenvoudig in twee delen te transporteren en monteren. Beide modellen zijn eenvoudig draadloos via wifi te verbinden met het internet en is op afstand te monitoren, uit te lezen en in te stellen via het installateursportal van Bosch, HomeCom Pro

Subsidie en BRL-ondersteuning

Voor de nieuwe bodemwarmtepomp is subsidie beschikbaar via ISDE. Installateurs worden door de BRL-gecertificeerde specialisten van Nefit Bosch ondersteund bij ontwerp, realisatie en beheer. Bij inbedrijfstelling door Nefit Bosch geldt, net als voor de andere warmtepompen, 5 jaar garantie.

2 reacties op “Bodemwarmtepomp met hoge aanvoertemperatuur

 1. Ad van Dortmont schreef:

  Aanvulling: met water-water-warmtepomp en PVT-zonpanelenbron kun je ook ruimtes koelen!

  Waarom schrijven jullie zo weinig en niet compleet over PVT?

  Stuur dit bericht aub naar je #politiek voor #Regeerakkoord, #RegionaleEnergieStrategie en #Warmtevisie.

  Ik heb geen financieel belang bij PVT-zonpanelenbron voor warmtepomp, maar wel bij #voedsel uit de regio en #woningentekort duurzaam oplossen:

  Graag nergens meer foto’s van zonstroomakkers en van huis met zonstroompanelen en ventilator-luchtbron voor “de” warmtepomp.
  Bij huidig gasverbruik van 1700m3 koop je die combi voor €16.000.

  Door lage efficiency is dan veel stroom nodig van net (ook met saldering want in winter wekt gemiddeld dak 2-4kwh/dg op, terwijl deze combi 8-15kwh verbruikt).

  Zonstroompanelen en ventilator-luchtbron die Rijksoverheid, gemeenten, energiebedrijven en banken overal promoten, leiden tot 2x teveel #zonstroomakkers en #windmolens op land.

  Daardoor #DUURZAAMVOEDSEL van regionale boeren in de knel.
  En ook geen plaats voor voedsel- & houtsnipper-productiebos voor houtwoningen om #WONINGENTEKORT op te lossen.

  >> De opgave van 35Tw stroomopwek voor Regionale Energie Strategieën heeft minister berekend met “de” warmtepomp met ventilator-luchtbron en PV-zonstroompanelen, die 2x teveel stroom verbruikt.

  >> Het Rijks #PlanbureauVoorLeefomgeving, #EnergieInNederland en #TweedeKamer, hebben bij Aerothermie geen onderscheid in brommende ventilator-luchtbron en efficiëntere stille PVT-panelen die zon & luchtbron ineen zijn (maakt gebouw Energieneutraal).

  Ook bij #energieopslag staan niet de kansen van PVT uitbreiden met extra radiateuren die niet in het licht hoeven en met extra buffervat of warmte-koude-opslag onder de grond (maakt gebouw en of buurt zelfvoorzienend tot warmte leverend).

  Overal berichten over #WATERSTOF (75% van stroom verloren die rechtstreeks in fair trade batterijen kan) en #GEOTHERMIE (prikt grondwatersystemen lek waardoor kwelstromen verstoord die belangrijk zijn voor drinkwater, natuur en geen verzakkingen).

  >> #GEMEENTEN zet in RES niet 35Tw maar 16Tw en promoot PVT-ZONPANELENBRON OP GEBOUWEN.
  Die levert stroom (PV) en warmte/koelte (T) voor je warmtepomp.

  Warmte/koelte oogst PVT uit BUITENLUCHT, via radiateuren achter het zonstroomdeel.
  Gaat door in donker, zonder geluid en verbruikt samen met water-water-warmtepomp 2x minder stroom (7,5kwh/dg).

  PVT kost €23.000 en is na 15 jaar verwarmen €3000 GOEDKOPER dan “de” warmtepomp met ventilator-luchtbron en PV.

  >> #RIJK, buig BTW en subsidie om naar alleen PVT. Geen technieken meer steunen die duurzaam voedsel en woningbouw in de knel brengen.

  >> In gebouwen GEEN STROOMBATTERIJEN want daarin benodigde zeldzame metalen, zijn hard nodig voor electrische voertuigen.

  >> Meer uitleg in mijn onderzoek op: https://www.linkedin.com/pulse/stemwijzer-stop-pv-zonpanelen-en-promoot-voor-stroom-ad
  of rechtreeks naar PVT-zonpanelenbron van TripleSolar.eu en EScom.nu.

  >> Voor #WONINGBOUWCORPORATIES zijn WARMTENETTEN met PVT goedkoper dan warmtenetten vanuit industrie. Zie Zonnewarmtenet.nl.

  >> INDUSTRIE en TUINBOUW eigen stroom en verwarming/proceswater met PVT op HUN GEBOUW of eigen terrein; zie R&Rsystems Energieverdieners.nl.
  Eventueel stroom van windmolens op zee erbij.

  >> Electrish VERVOER met stroom en of waterstof van WINDMOLENS OP ZEE.

 2. albers theo schreef:

  Ad van Dortmont, ik kan niet je heke redenering onderschrijven, maar dat serieus geprobeerd wordt het hele land aan de kansloze combi PV-panelen plus (lucht)warmtepomp te krijgen is wel duidelijk. Het zou een zegen voor de diskussie zijn als er eens serieus gerekend wordt aan andere scenario’s. Schrijf gas en waterstof niet af, maar kijk hoe je bestaande infrastruktuur kunt gebruiken. Geef geen 40-80 miljard uit aan het verzwaren van de elektra-infra, want dan heb je nog niks gedaan aan de onbalans van vraag (warmtepompen, elektrische auto’s) en aanbod (gigantische PV-velden, mega windturbines, waar als je het de burger vraagt niemand dat in z’n omgebing wenst). Kijk en bereken wat je kunt doen zonder in de (kapitaalsintensieve) kernenergie-optie te vervallen.
  Er moet toch een serieus installateursblad zijn die verschillende auteurs een leesbaar en goed gefundeerd verhaal kan laten schrijven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.