fbpx
Nieuws

Bodemwarmtepomp vernieuwd

Itho Daalderop komt met vernieuwde grondgebonden warmtepompen. De vijfde generatie warmtepompen van het Tielse bedrijf krijgt nu een 6,5 en 7,5 kW versie. De WPU 5G vervangt de versies uit de 4G-serie.

Het is al de vijfde serie bodemwarmtepompen die Itho Daalderop op de markt heeft. De WPU 5G-serie heeft een 2-in-1 condensorprincipe, gelijkstroompompen en een voorraadvat van 150 liter in de omkasting. Als koudemiddel wordt R134a gebruikt. De warmtepomp WPU 5G gebruikt schoon water in de bron. Dat betekent dat er geen chemicaliën in de bron gebruikt worden. Een ander voordeel hiervan is dat de pomp minder weerstand heeft, wat resulteert in een nog hoger rendement.

De WPU 5G met 7,5 kW vermogen beschikt tevens over een elektrisch element. Hierdoor heeft deze warmtepomp een groter toepassingsbereik. De warmtepompen kunnen worden ingezet met een individuele bron of ene open of gesloten collectieve bron.  De WPU 5G kan tijdens koelbedrijf warm tapwater maken. Dit houdt in dat ook het rendement op tapwater hoog is.

Specificaties van het toestel zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.