fbpx
Nieuws

Boeren massaal aan de zonnepanelen

Ruim 400 Limburgse boerenbedrijven doen mee met de collectieve inkoop van de regionale Land en Tuinbouw Organisatie (LTO)

 

Sinds de start van Vraagbundeling Zonnepanelen begin 2012 zijn in de eerste vier rondes 64.000 m2 zonnepanelen geplaatst. Bijna 400 boerenbedrijven hebben via Vraagbundeling Zonnepanelen de zon PV-installatie afgenomen om tot dit resultaat te komen. Inmiddels is de vraag voor ronde 5 gebundeld en is de leverancier van ronde 5 gestart met de bedrijfsbezoeken voor een offerte op maat. Per 1 juli is Vraagbundeling Zonnepanelen gestart met het verzamelen van de vraag voor ronde 6.

 

11 voetbalvelden

Dat de land- en tuinbouwsector fors investeert in duurzame energie is  bekend. De investeringen door de boeren en tuinders via Vraagbundeling Zonnepanelen zorgen voor een CO2-redcutie van circa 6.75 Kiloton CO2. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van 2400 huishoudens: dit zijn bij elkaar 40.000 zonnepanelen die gezamenlijk 64.000 m2 bedekken. Bij elkaar zijn dat bijna 11 voetbalvelden bedekt met zonnepanelen.

  

Volgende ronde

Van 1 juli tot en met 30 september is ronde 6 van Vraagbundeling zonnepanelen geopend voor inschrijving. Geïnteresseerde leden van LTO Noord, LLTB en ZLTO kunnen meedoen. Aanmelden kan op www.vraagbundelingzonnepanelen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.