fbpx
Nieuws

Boiler onder het knieschot

De warmwater voorraad van een warmtepompinstallatie liggend onder het knieschot. Voor warmtepompprojecten in de renovatie is deze ruimtebesparende variant een aantrekkelijke optie.

Voorraadvaten voor warm tapwater zorgen ervoor dat eigenaren van volledig elektrische warmtepompinstallaties nooit zonder warm water zitten. In tegenstelling tot een cv-ketel kan een warmtepomp niet direct grote hoeveelheden warm tapwater leveren. Vandaar dat een voorraadvat nodig is.

Met de introductie van de RSV/RSH-serie breidt NIBE het assortiment indirect verwarmde boilers uit met vier stuks. De horizontale variant kan 220 liter warm tapwater bevatten. Hierdoor heeft hij een hoogte van 62 cm. Voordeel van een opstelling onder het knieschot, is dat deze ruimte lager is dan de 150 cm-lijn. Deze ruimte valt niet onder zone waarbinnen de netto woonoppervlakte wordt berekend. De kleinste verticale uitvoering (186 liter) uit de RSV/RSH-serie heeft een hoogte van 114 cm. Verder zijn hier uitvoeringen in 272 en 280 liter.

De boilers zijn voorzien van een boilervat en een verwarmingsspiraal van roestvaststaal. Bovendien zijn ze zeer onderhoudsarm. Ze wegen 44 tot 75 kilo. Deze serie is een aanvulling op de andere boilers die het Zweedse merk in Nederland voert bij haar lucht/water- en water/water-warmtepompen:  de NIBE VPB/VPBS (kopergevoerd of RVS) en NIBE BA-ST (geëmailleerd).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.