fbpx
Nieuws

Bosch maakt mondkapjes

Het Bosch-concern gaat in haar fabrieken ook mondkapjes en testapparatuur voor het Covid-19 virus produceren. De vestiging in Nederland, de Nefit-fabriek in Deventer, is hier niet bij betrokken.

Het Bosch-concern, in onze branche vooral bekend van de warmtepompen en de cv-ketels van Nefit, is al begonnen met de productie van gezichtsmaskers. Dertien Bosch-fabrieken in negen landen – van Bari in Italië tot Bursa in Turkije en Anderson in de Verenigde Staten – gaan gezichtsmaskers produceren. Daarnaast is het bedrijf momenteel bezig met het opzetten van twee volledig automatische productielijnen op de locatie Stuttgart-Feuerbach, met verdere lijnen op de Duitse locatie Erbach, evenals productie in India en Mexico. “Het kostte maar een paar weken om de benodigde machines te ontwerpen,” zegt  topman Volkmar Denner van Robert Bosch GmbH. Bosch heeft de ontwerpen ook gratis ter beschikking gesteld aan andere bedrijven. Het bedrijf kan meer dan 500.000 maskers per dag produceren.

De medische tak van het Bosch-concern is ook nog eens actief met testapparatuur. Bosch heeft hiervoor een device ontwikkeld waarbij het virus binnen 2,5 uur kan worden vastgesteld bij een patient. De verwachting is dat deze eind mei gebruikt kan gaan worden. De snelle moleculaire diagnostische test draait op het Vivalytic analyse-apparaat van Bosch Healthcare Solutions. “We willen dat de Bosch snelle COVID-19-test een rol speelt om de pandemie van het coronavirus zo snel mogelijk in bedwang te houden. Het zal de identificatie en isolatie van geïnfecteerde patiënten versnellen ”, zegt Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.