fbpx
Nieuws

Bouwer stapt in zonnepanelenfabriek

Projectontwikkelaar en bouwbedrijf VORM participeert in een fabriek voor lichtgewicht zonnepanelen. Het bedrijf ziet brood in de scale-up Solarge.

Solarge maakt lichtgewicht zonnepanelen. Deze kunnen geplaatst worden op daken die vanwege de constructie geen conventionele panelen kunnen dragen. “Naar schatting is 40% van de daken niet in staat om het extra gewicht aan zonnepanelen te dragen”, vertelt Jan Vesseur van Solarge. De panelen zijn gemaakt van vezelversterkte thermoplastich polymeren van Sabic. De voormalige start-up is nu investeerders aan het werven. Met het geld wil Solarge komend voorjaar in Eindhoven een fabriek gaan bouwen voor de lichtgewicht circulaire pv-modules.

Licht en recyclebaar

De carbonlow panelen van Solarge doen qua prestatie niet onder voor conventionele pv-panelen maar zijn wel 100% recyclebaar. Die circulariteit is een belangrijke reden voor VORM om te investeren. Over de hoogte van de investering en het aandeel in het bedrijf doet VORM geen uitspraken.

Circulair bouwen

Omdat de panelen van Solarge vele voordelen bieden boven conventionele glasmodules, ziet VORM-directeur Daan van der Vorm een glansrijke toekomst voor de start-up.  “Om de energietransitie te versnellen moet er een oplossing komen voor de vele vierkante kilometers dakoppervlak die met conventionele panelen niet te gebruiken zijn”, vertelt van der Vorm. “Maar om onze klimaatdoelen te halen, moet ook de milieu-impact van zonnepanelen gereduceerd worden en willen we als Nederland niet afhankelijk worden van China.” VORM, dat gevestigd is in Rotterdam, is een ontwikkelaar en bouwer die zich sterk richting op verduurzaming en circulariteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.