fbpx
Nieuws

Brabant aan de slag met aardwarmte

Brabant aan de slag met aardwarmte

De provincie Brabant gaat het gebruik van aardwarmte actief ondersteunen. Dat spraken de gemeenten Breda, Helmond en Tilburg, de provincie Noord-Brabant en Brabant Water vorige week af met de ondertekening van de ‘Green Deal stimulering Geothermie Brabant Breed’.

 

Zandsteen

De vijf partijen hebben de potentie van aarwarmte of geothermie onderzocht en denken dat de regio’s Helmond, Breda en Tilburg alle drie geschikt zijn voor energiewinning uit de Trias-zandsteenlagen. De Green Deal is bedoeld als ondersteuning voor marktpartijen die concreet met geothermie aan de slag willen.

 

Klimaatneutraal

Paul Smeulders, wethouder duurzaamheid van de gemeente Helmond: “Ik ben er enorm trots op dat we vandaag deze belangrijke stap hebben gezet. Helmond, maar ook Tilburg en Breda, hebben ambitieuze duurzaamheidsplannen. Als we die willen halen, is het noodzakelijk om serieus te kijken naar alle mogelijke manieren van duurzame energie-opwekking. Wind en zon zijn belangrijk, maar niet genoeg: geothermie is een volgende stap in de richting van klimaatneutrale steden. Deze samenwerking biedt ons de kans om echt stappen te zetten: om marktpartijen net dat zetje te geven om op een duurzame, veilige manier gebruik te gaan maken van aardwarmte.”

 

Meer informatie is te vinden op de site van de provincie Brabant. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.