Ga naar hoofdinhoud

Brandbrief over subsidie Duurzame Warmte

Vereniging Eigen Huis heeft de Tweede Kamer een brandbrief gestuurd, om een oplossing te forceren rond het stopzetten van de subsidieregeling Duurzame Warmte. 1400 huiseigenaren liepen door gebrekkige communicatie duizenden euro’s mis.

 

De eigenwoningbezitters zijn duizenden euro’s per huishouden misgelopen door het plotseling met terugwerkende kracht stopzetten van deze subsidie regeling. Vereniging Eigen Huis vindt het een schande dat de minister toestaat dat het vertrouwen van consumenten in de overheid zo beschaamd wordt. De vereniging wil daarom dat aanvragen tot en met 8 juli alsnog worden toegekend.

 

Warmtepomp

Op 8 juli maakte de overheid bekend de subsidieregeling Duurzame Warmte met terugwerkende kracht tot 1 januari 2011 te stoppen. Tot begin juli 2011 gaf zij steeds aan dat nog subsidieaanvragen konden worden ingediend voor een warmtepomp, HRe-ketel of zonneboiler, zo blijkt uit web prints van AgentschapNL.

 

‘Onacceptabel’

Bij de coulanceregeling die nu is ingesteld worden alleen de aanvragers die hun aanvraag voor 17 februari hebben ingediend en bovendien voor die datum ook daadwerkelijk hun investeringen hebben gedaan , tegemoet gekomen. Overige aanvragers, dus ook mensen die hebben voorgefinancierd, ontvangen niets. Vereniging Eigen Huis vindt dat alle subsidieaanvragers die hun aanvraag tot en met 8 juli hebben ingediend alsnog gecompenseerd moeten worden. “Op 8 juli was er nog genoeg budget beschikbaar om deze compensatie te realiseren. De overheid heeft volstrekt onacceptabel gehandeld, het vertrouwen van de consument beschaamd en het streven naar energiebesparing en duurzaam wonen in Nederland ondermijnd.”

 

Lees hier een blog over de het stopzetten van deze subsidie.

2 reacties op “Brandbrief over subsidie Duurzame Warmte

 • Ed van den Eijkel

  Goed dat de Vereniging Eigen Huis zich nu ook inzet om deze onbegrijpelijke beslissing aangepast te krijgen.

  Het lijkt erop dat subsidies die de lasten voor consumenten verlagen en tegelijk het energievraagstuk oplossen geen aandacht meer verdienen in dit kabinet.

  Zie ook de SDE+ 2012 ( http://aa5.nl/snquC )plannen, daar heeft geen consument meer iets aan!

 • peter weijers

  Zeer goed deze brand brief maar vergeet niet dat vanaf januari van dit jaar je niets meer kon indienen via de computer dus moet het ook gelden voor de mensen die in deze periode de installatie hebben laten plaatsen.
  En achteraf wilden indienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort