fbpx
Nieuws

Brandveilige gevel wekt energie op

Saint-Gobain Solutions komt met een strakke, goed isolerende en brandveilige gevel die ook energie opwerkt: de EnergyFaçade. Opgebouwd uit een laag isolatie, een koudebrugvrij ophangsysteem en zonnepanelen.

“Nieuwbouw en renovatieprojecten moeten voldoen aan steeds strengere eisen omtrent BENG, nul-op-de-meter en BREEAM”, zegt sales director Raymond Seijmonsbergen. “EnergyFaçade biedt hiervoor een oplossing die niet alleen duurzaam is, maar ook gezien mag worden.”

Zonnepanelen

De slanke zonnepanelen – afmeting 1587 x 664 mm of maatwerk – worden met een speciale techniek vervaardigd. “We passen geavanceerde dunne-film-technologie toe. Dit zorgt ervoor dat de gevel tot 70 procent van de opbrengst van panelen op een dak kan leveren. Zelfs in de schaduw leveren de panelen nog significant energie op.”

Ook aan de esthetiek is veel aandacht besteed. “De zonnepanelen worden op een speciale manier gekleurd. Het resultaat: levendige kleuren zonder opbrengstverlies.” Uiteraard zijn de panelen brandveilig.

Ophangsysteem

EnergyFaçade wordt gemonteerd met het PhoenixFaçade ophangsysteem. Een nieuwe manier om panelen koudebrugvrij op te hangen. “Het systeem maakt daarvoor gebruik van glasvezelversterkte, kunststof beugels.” Het ophangsysteem is ook geschikt voor de ophanging van aluminium, houten of composieten gevelelementen.

Saint-Gobain Solutions

Het systeem wordt altijd voorzien van een constructief en thermisch advies van Saint-Gobain Solutions. Een nieuwe activiteit van Saint Gobain, die zich richt op het leveren van projectmatig advies en innovatieve systeemoplossingen.

1 reactie op “Brandveilige gevel wekt energie op

  1. Ivan schreef:

    Goed om te lezen dat duurzaamheid en brandveiligheid zo goed kunnen worden verenigd. Ik ben benieuwd te vernemen hoe groot het rendement is van de opwekking van energie. Dit schept bij nieuwbouwprojecten vele kansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.