fbpx
Nieuws

Briza krijgt krachtige variant

Ventilatieconvector Briza van Jaga krijgt een krachtige variant. De Briza 22 mikt op de utiliteitsmarkt, zoals kantoren, winkels en hotels.

De ventilatieconvector kan zowel verwarmen als koelen met behulp van water. In de winter stroomt er warm water door de wisselaar  en wordt er warme lucht via een ingebouwde ventilator de ruimte in gebracht. In de zomer gebeurt hetzelfde alleen dan met koud water en koude lucht. Bijzonder aan de Briza 22 is dat het toestel het een slank toestel is (22 cm) maar wel een groot vermogen heeft. Het apparaat kan verwarmen tot 21162 W (75/65/20°C) en koelen tot 10042 W (7/12/27°C). Door de kleine waterinhoud en dit grote vermogen reageert de ventilatorconvector snel op temperatuurschommelingen. Hierdoor is Briza 22 uitermate geschikt voor aansluiting op lagetemperatuursystemen, zoals warmtepompen. De convector kan in de wand en in plafonds worden gemonteerd.

Energiezuinig

De Briza 22 beschikt over de Low-H2O-techniek die Jaga ook toepast in andere convectoren. Hierdoor is het energieverbruik van de Briza 22 en hebben motoren een langere levensduur. In het toestel zijn de nieuwste EC-motoren van Ebm-Papst toegepast.  De convector is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw in verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er twee modellen: een 2-pijpsuitvoering en een 4-pijpsuitvoering. De 2-pijpsuitvoering beschikt over één warmtewisselaar waardoor deze kan verwarmen óf koelen. De 4-pijpsuitvoering maakt het mogelijk om via twee waterzijdige circuits te verwarmen én tegelijkertijd te koelen in verschillende ruimtes van een gebouw. Deze versie beschikt over twee warmtewisselaars. Voor de temperatuurreling zijn thermostaten beschikbaar. Ook kan de techniek aangesloten worden op domotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.