fbpx
Nieuws

Btw renovatie toch naar 21%

Ondanks intensief lobbyen van onder andere Uneto-Vni, VNO-NCW, MKB-Nederland, Zelfstandigen Bouw en Bouwend Nederland, gaat het btw-tarief per 1 juli weer naar 21%. Dat is dinsdagmiddag besloten door de Tweede Kamer.

Regeringspartijen tegen

De 50 Plus partij had een motie ingediend om het 6%-tarief voorlopig te handhaven, maar deze haalde het niet. Er stemden 65 kamerleden voor en 81 tegen. Onder de tegenstemmers waren alle kamerleden van de VVD, de PvdA en GroenLinks. Beide regeringspartijen sloten eerder deze week een akkoord over het volledig vernieuwen van het huidige belastingstelsel.

Teleurgesteld

Installateurskoepel Uneto-Vni is teleurgesteld door het nieuws. “Net nu de installatiebranche weer opkrabbelt na een jarenlange crisis, had juist voortzetting van de lage btw het positieve sentiment kunnen versterken. Beëindiging van de regeling brengt de winstgevendheid van installatiebedrijven en duizenden arbeidsplaatsen in gevaar”, aldus voorzitter Titia Siertsema. “Het 6% btw-tarief is het duwtje in de rug dat veel woningbezitters en woningcorporaties nodig hebben om te investeren in energiezuinige maatregelen. De afgelopen jaren zijn dankzij de maatregel al veel woningen voorzien van zonnepanelen, energiezuinige hr-ketels, energiezuinige verlichting en inbouwapparatuur. Hiermee zijn de doelen van het Energieakkoord weer een stap dichterbij gekomen. Ook daarom is het onbegrijpelijk om de 6% btw te schrappen.”

 


3 reacties op “Btw renovatie toch naar 21%

 1. noël schreef:

  …. Woningcorporaties?… Bedrijven onderling en aan (semi)overheid hebben bij mijn weten altijd 21% moeten tellen :-). Des al niet te min, zeer slechte zaak. En ook de kapper, stukadoor, schilder moeten weer 21% gaan tellen. Tijdschriften, theaterkaartjes… Alles 21%. Alleen nog levensmiddelen zijn 6% belast. Jaaaaaa Rutten, koers houden… Vooral koers houden…. Maja… De regering zorgt echt wel dat het bedrag dat ze mis hebben gelopen afgelopen 2 jaar méér dan dubbel en dik terug verdiend worden…

  • Eddy Buiting schreef:

   Ik heb het scheldwoord uit uw reactie verwijderd. Dit soort verwensingen dulden wij niet op onze site. Kritiek prima, maar hou het netjes svp.

 2. Rob Trouwborst schreef:

  Visie is schijnbaar een vies woord geworden!
  Waarom geen stiumulans op duurzaamheid ten aanzien van de 6 % BTW op eerlijke arbeid.
  Onderhoud aan woningen ouder dan 20 jaar, invensteringen op energiegebied, met een actueel officieel Energielabel ook 6 % op arbeid. Luxe artikelen, die vervuilend zijn, als electronica voor plezier, opladers, weggooi genots artikelen en onnodige verpakkingen, drank en fastfood met een hoger tarief dan 21 % belasten !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.