fbpx
Nieuws

Buitenunit bereikbaar in dak

De buitenunit van de lucht/water-warmtepomp is een onding die je liever niet in je tuin of terras hebt. Er komen steeds meer oplossingen waarbij de geluidsproducerende ventilator is weggewerkt in gevel of dak. Breman Schoorsteentechniek heeft een nieuwe kant-en-klare oplossing waarbij de buitenunit buiten het dak in een prefab schoorsteen is verwerkt. De unit is voor onderhoud van binnenuit bereikbaar voor de monteur, waarbij het wel belangrijk is dat de schil luchtdicht afgewerkt blijft.

De schoorsteen is rondom voorzien van roosters, zodat het rendementsverlies verwaarloosbaar is, zegt Breman. De opstelling is in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren te verkrijgen.

Meer mogelijkheden

Indak-oplossingen zijn niet nieuw. DHS heeft een warmtepompoplossing voor het hellende dak waarbij de binnen en buitenunit geïntegreerd zijn in één element voor in het dak. Nefit gebruikt deze techniek inmiddels ook voor haar EnviLine-serie. Ook Alklima heeft voor haar Mitsubishi-warmtepompen in Nul-op-de-Meter-renovaties een schoorsteenoplossing met een ingebouwd liftje, zodat de buitenunit in de zolder zakt voor onderhoud.

3 reacties op “Buitenunit bereikbaar in dak

 1. g van dijk schreef:

  maar wat voor oplossingen zijn er voor een plat dak mijn buurman hij heeft een warmtepomp op een houten plat dak van een rijtjes huis uit 1928 maar ik als er naast wonende buurman wordt knettergek van de herrie en resonanties loop de hele dag met suizende oren rond en piepjes in mijn hoofd ik word er echt gek van wie weet raad

 2. Henk Platje schreef:

  Ik denk als die warmtepomp goed op het dak geplaatst is dat dat door trillen en de resonanties verdwenen zijn Betonnen plaat onder de warmtepomp en goede rubberen trillingdempers .Gr van Henk Platje

 3. Vincent schreef:

  Mijn persoonlijk ervaring,

  Ik heb zelf een twee onder 1 kap woning en 4 maanden na aanschaf heb ik mijn warmtepomp laten ontmantelen vanwege slaapproblemen en suizende oren. Gek werd ik er van.

  Een warmtepomp hoort niet geplaatst te worden op een houten dak en dat is mijn ervaring. Demping via rubbers en beton heeft minimaal effect omdat het contactgeluid is. Je huis is een klankkast geworden.

  Plaatsing van warmtepomp op een dak in een rijtjeswoning is een slecht idee omdat de huizen met elkaar in contact staan en geeft veel overlast.

  Groeten
  Vincent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.