Ga naar hoofdinhoud

,

Buitenunit bereikbaar in dak

De buitenunit van de lucht/water-warmtepomp is een onding die je liever niet in je tuin of terras hebt. Er komen steeds meer oplossingen waarbij de geluidsproducerende ventilator is weggewerkt in gevel of dak. Breman Schoorsteentechniek heeft een nieuwe kant-en-klare oplossing waarbij de buitenunit buiten het dak in een prefab schoorsteen is verwerkt. De unit is voor onderhoud van binnenuit bereikbaar voor de monteur, waarbij het wel belangrijk is dat de schil luchtdicht afgewerkt blijft.

De schoorsteen is rondom voorzien van roosters, zodat het rendementsverlies verwaarloosbaar is, zegt Breman. De opstelling is in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren te verkrijgen.

Meer mogelijkheden

Indak-oplossingen zijn niet nieuw. DHS heeft een warmtepompoplossing voor het hellende dak waarbij de binnen en buitenunit geïntegreerd zijn in één element voor in het dak. Nefit gebruikt deze techniek inmiddels ook voor haar EnviLine-serie. Ook Alklima heeft voor haar Mitsubishi-warmtepompen in Nul-op-de-Meter-renovaties een schoorsteenoplossing met een ingebouwd liftje, zodat de buitenunit in de zolder zakt voor onderhoud.

4 reacties op “Buitenunit bereikbaar in dak

 • g van dijk

  maar wat voor oplossingen zijn er voor een plat dak mijn buurman hij heeft een warmtepomp op een houten plat dak van een rijtjes huis uit 1928 maar ik als er naast wonende buurman wordt knettergek van de herrie en resonanties loop de hele dag met suizende oren rond en piepjes in mijn hoofd ik word er echt gek van wie weet raad

 • Henk Platje

  Ik denk als die warmtepomp goed op het dak geplaatst is dat dat door trillen en de resonanties verdwenen zijn Betonnen plaat onder de warmtepomp en goede rubberen trillingdempers .Gr van Henk Platje

 • Vincent

  Mijn persoonlijk ervaring,

  Ik heb zelf een twee onder 1 kap woning en 4 maanden na aanschaf heb ik mijn warmtepomp laten ontmantelen vanwege slaapproblemen en suizende oren. Gek werd ik er van.

  Een warmtepomp hoort niet geplaatst te worden op een houten dak en dat is mijn ervaring. Demping via rubbers en beton heeft minimaal effect omdat het contactgeluid is. Je huis is een klankkast geworden.

  Plaatsing van warmtepomp op een dak in een rijtjeswoning is een slecht idee omdat de huizen met elkaar in contact staan en geeft veel overlast.

  Groeten
  Vincent

 • Janneke

  Beste Vincent,
  Wat vervelend voor je dat je de warmtepomp hebt moeten laten verwijderen vanwege slapeloze nachten.
  Is jou persoonlijke ervaring met het systeem van Breman?
  Ik vind het energetisch en esthetisch gezien een erg mooie oplossing
  Ik ben op zoek naar specifieke ervaringen met het systeem van Breman waarbij van binnenuit de buitenunit onderhouden kan worden.
  Alvast dank voor de reactie,
  Groet Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte