fbpx
Nieuws

Alklima heeft gelijkwaardigheidsverklaringen van Kiwa ontvangen voor de Power Inverter en Zubadan buitenunits van hun Mitsubishi Electric warmtepomp-systemen.

Met een gelijkwaardigheidsverklaring heeft een fabrikant een bewijs in handen dat de door hem geclaimde prestatie op het gebied van het energieverbruik van een specifieke set van apparaten terecht is.

Op deze manier kunnen innovatieve technieken en oplossingen toegepast worden die nog niet in de bouwvoorschriften of aangewezen normen zijn opgenomen.

Het gaat bij Alklima om de buitenunits uit de Power Inverter-serie PUHZ-SW50 VKA (zowel de monovalente als de bivalente versie), PUHZ-SW75 YAA en PUHZ-SW100 YAA en voor de warmtepomp buitenunits uit de Zubadan inverter-serie PUHZ-SHW80 YAA en PUHZ-SHW112 YAA, dit alles in combinatie met een beperkte en specifieke set van binnenunits.

Verwarming en warm tapwater

De betreffende warmtepomp buitenunits bestrijken een breed vermogensbereik en worden ingezet voor warmtepompoplossingen voor ruimteverwarming en gecombineerde ruimteverwarming en warmtapwaterbereiding.

Uit het onderzoek dat vooraf ging aan de gelijkwaardigheidsverklaringen is naar voren gekomen dat de cijfers van de onderzochte Power Inverter en Zubadan systemen veelbelovend zijn.

NOM-woning

“In veel gevallen en met name voor NOM-woningen (Nul Op de Meter) waar veel warmtepompsystemen voor bedoeld zijn, scoren de systemen als beste op de markt”, zo beweert Alklima.

De cijfers en berekeningen die ten grondslag liggen aan de gelijkwaardigheids-verklaringen zijn inmiddels verwerkt in de EPC-berekeningssoftware van Uniec 2. Ook voor andere softwareleveranciers zijn de cijfers bruikbaar en worden daartoe door Alklima aangeboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.