fbpx
Nieuws

Camera in spiegelkastdeurtje

Camera in spiegelkastdeurtje

Je haar opsteken, of nek scheren of kraag fatsoeneren. Het gaat het beste met het juiste beeld van voren. Dat kan nu.

 

 

De Belgische badmeubelfabrikant Alke en spiegelleverancier Deknudt Mirrors presenteren een spiegelkast met camera in de ene spiegeldeur en een tabletscherm in de andere, zodat de gebruiker in realtime hoge resolutie beeld ziet van zijn of haar achterzijde. Het systeem, dat de naam ‘Nice To See Me’ draagt, is een wereldprimeur die op de vakbeurs Interieur in Kortrijk werd geïntroduceerd door de twee Belgische bedrijven, die al 4 jaar samenwerken. Het komt in maart 2015 op de markt.

 

Realtime

alkeDe ‘Nice To See Me’ bestaat uit twee pivoterende panelen met aan beide zijden spiegels. In het linker paneel is aan de binnenkant een in hoogte verstelbare camera geïntegreerd. Led-verlichting helpt een perfect zicht te krijgen op het achterhoofd, nek en rug. In de spiegel van het rechter paneel is er geheel naadloos een scherm ingebouwd voor de beeldweergave. De compacte camera van de ‘Nice To See Me’ werkt zoals een webcam, maar verschilt van veel webcams omdat hij zijn beelden in realtime en high definition doorstuurt. De gebruiker ziet direct elke handeling die hij of zij uitvoert.

 

Slimme spiegels 

Alke heeft meer slimmigheden voor het badkamermeubel. Op de vorige ISH in Frankfurt liet het bedrijf al de Smart Mirror zien. Naast inmiddels gebruikelijke opties als geïntegreerde verlichting, spiegelverwarming, radio- en smartphone-aansluitingen, biedt de slimme spiegel ook een optionele weegschaal, die in verbinding staat met een vloertegel van de badkamer. Ook zijn er inmiddels spiegels met geïntegreerde televisies op de markt.

 

 

1 reactie op “Camera in spiegelkastdeurtje

  1. Jan Scheers schreef:

    Wij hebben zulke kast , echter camera werkt niet ! ! ! is heel vervelend als je dit gewoon bent , aan te raden dat jullie hier een oplossing aan bieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.