fbpx
Nieuws

Citterio ontwerpt derde Axor-serie

Citterio ontwerpt derde Axor-serie

Op de Biennale Interieur in Kortrijk konden Nederlandse detaillisten, groothandel en vakpers voor het eerst kennis maken met de nieuwe kranenlijn Axor Citterio E.

 

 

 

axor citterio eDe collectie, die komende maand beschikbaar komt voor een aantal geselecteerde sanitairdetaillisten, is de grote introductie van Axor voor 2015, en zal ook Axor’s eyecatcher zijn op de ISH in Frankfurt, komende maart. De collectie bestaat uit 37 producten, van eengreeps mengkraan tot aan inbouw douchethermostaten met de Select-technologie van Hansgrohe. Opmerkelijkste stijlkenmerk is de combinatie van strakke vormen aan de achterzijde van de kraan, en ronde vormen aan de voorzijde waardoor de collectie volgens ontwerper Antonio Citterio net zo tijdloos is als de voorgangers. Ook combineert de collectie klassieke greeptechnieken als de joystick en de kruisgreep. Philippe Grohe, brandmanager Axor, vertelt op de vakbeurs in Kortrijk dat de vernieuwingen in de Citterio-lijn vooral ook technisch gedreven zijn. De Italiaan Antonio Citterio ontwierp twee eerdere kranenlijnen voor Axor. De eerste collectie komt uit 2003, de serie Citterio M komt uit 2007. De nieuwe collectie komt qua prijsniveau tussen deze twee collecties te liggen.

 

Klik hier voor een fotoalbum met hoogtepunten van de Biennale Interieur, die tot 26 oktober in Kortrijk (B) gehouden wordt.

 

Binnenkort in vakblad Installatie en Sanitair meer over de technische ontwikkeling.

 

axor2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.