fbpx
Nieuws

CO₂-alert checkt het binnenklimaat

Het Noorse bedrijf Airthings introduceert de CO₂-alert. De nieuwe functie helpt scholen en kantoren om hun binnenluchtkwaliteit onder controle te houden. Hij waarschuwt mensen wanneer de CO₂-concentratie de aanbevolen niveaus overschrijdt.

Door de huidige pandemie is effectieve ventilatie een belangrijk geworden om de verspreiding van het coronavirus in kantoren en scholen te beperken. CO₂-gehaltes in gesloten ruimten stijgen snel doordat mensen zelf CO₂ uitademen. Dit kan het risico op overdracht van het virus via de lucht aanzienlijk vergroten. Het meten van CO₂-niveaus dient als een goede indicator voor de kwaliteit van de binnenlucht en de ventilatie.

Bedrijven en scholen

Voor bedrijven en scholen is er Airthings for Business. Dit is een meetsysteem waarmee je de kwaliteit van de binnenlucht kunt bewaken, bekijken en reguleren. De draadloze monitoren, die binnen enkele minuten te installeren zijn, werken op batterijen die lang meegaan. Op deze manier is de oplossing gemakkelijk schaalbaar en aanpasbaar aan elke nieuwe of bestaande ruimte.

De Glow Ring op de monitor geeft de hoeveelheid CO₂ concentratie weer door middel van een groene, oranje of rode kleur. Je zwaait langs het apparaat om te weten hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. Het Airthings Dashboard toont de gegevens uit alle draadloze monitoren. De gebruiker kan deze aanpassen en analyseren en zien wat de trends zijn. Daarnaast geeft het Airthings Dashboard tips over hoe je een slechte luchtkwaliteit kunt verbeteren, hoe je de ventilatie kunt optimaliseren en hoe je op energiekosten kunt besparen.

1 reactie op “CO₂-alert checkt het binnenklimaat

  1. P van Capelleveen schreef:

    Ventilatie , prima ! In 2018 geen CO2 probleem! Door het virus is het een probleem geworden. De emmer staat onder de lekkende dakgoot, Niet beter om virus killers in te zetten? In de ventilatie kanalen UVC buizen plaatsen is de mogelijkheid via specialisten de luchtkwaliteit qua virus giga te verbeteren. Samen met ventileren een goede oplossing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.