fbpx
Nieuws

CO-keur op losse schroeven

CO-keur, de parapluorganisatie die installateurs onder licentie laat werken aan gasketels, staat op losse schroeven. Voor de ruim 500 aangesloten installatiebedrijven is het nu nog maar afwachten of ze per 1 april hun werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. Vanaf dan is ongecertificeerd sleutelen aan gasketels strafbaar.

Koepelorganisaties waren vooraf niet voorzien in de de hele certificeringsconstructie rond de Gasketelwet. Er moest bij het bestaande schema BRL 6000-25 dus een aanvulling komen die dit mogelijk zou maken. InstallQ, die de BRL 6000-25 beheert, heeft deze aanvulling opgesteld en aan de Raad voor Accreditatie (RvA) voorgelegd. Afgelopen week werd duidelijk dat de RvA niet akkoord ging met de tekst. Ook de TLOKB, een onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, was kritisch op de tekst. Dit wordt bevestigd door de betrokken partijen.

Tekst terug naar tekentafel

De vraag is nu of er wel genoeg tijd is om de zaak voor 1 april rond te krijgen. Want over een nieuwe, aangepaste moet weer opnieuw onderhandeld worden, opnieuw voorgelegd aan de RvA en aan de TLOKB en dat kan zomaar weken duren. Daarna nog moet certificerende instelling Normec geaccrediteerd en aangewezen worden. Normec is namelijk de certificerende instelling voor CO-keur. Al met al wordt het erg krap. CO-keur was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Branchevereniging Techniek Nederland is altijd voorstander geweest van CO-keur. Voorzitter Doekle Terpstra laat nu getergd weten: “Techniek Nederland is ontstemd dat de Raad voor Accreditatie en de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB) nog niet akkoord zijn gegaan met de mogelijkheid van koepelcertificering via CO-Keur. Hiermee dreigen honderden zzp’ers en kleine bedrijven zich niet op tijd te kunnen certificeren voor de Koolmonoxidewet [red.] die vanaf 1 april volledig in werking treedt. Dat vindt Techniek Nederland onacceptabel.”

‘Bewezen methode’

Techniek Nederland ziet niet in waarom goedkeuring van CO-Keur nog niet wordt verleend, zegt Terpstra. “Koepelcertificering zoals CO-Keur is een vorm van certificering die zich al jaren heeft bewezen, onder meer bij energieadviseurs die energielabels verstrekken. CO-Keur levert daarnaast minimaal hetzelfde veiligheidsniveau op als rechtstreekse certificering; de controle op uitgevoerde werkzaamheden is zelfs strenger.

“Techniek Nederland heeft inmiddels juridisch advies ingewonnen”, zegt Terpstra. “Hieruit blijkt dat er mogelijkheden zijn om CO-Keur aan te wijzen. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft steeds op het standpunt gestaan dat koepelcertificering voor zzp’er s en mkb’ers een uitstekende optie is mits een gelijkwaardig veiligheidsniveau wordt gewaarborgd.”

Desnoods naar de rechter

Terpstra: “Wij zetten alles op alles om zo snel mogelijk goedkeuring te krijgen voor CO-Keur. Wij gaan er daarbij nog altijd vanuit dat we in constructief overleg met alle betrokken partijen tot een oplossing kunnen komen. In het uiterste geval overwegen wij een juridische procedure. Wij laten onze leden die rekenen op certificering via CO-Keur niet in de kou staan.”

Installatie.nl heeft een tweedelige podcast gemaakt over de CO-certificering. Hieronder kun je ze beluisteren, maar uiteraard ook via je eigen podcast-app.

38 reacties op “CO-keur op losse schroeven

 1. Johan schreef:

  Is de kans niet groter dat er nu geen onderhoud meer plaats vind door ondoorzichtig regelgeving! Deze situatie maakt het gevaarlijker dan de huidige situatie.
  Elke installateur denkt wel 2 x na voor dat ze in een wespennest stappen met juridische gevolgen .
  De grote jongens hebben alles perfect in orde natuurlijk, allemaal top monteurs die foutloos werken .
  Heel dit circus is een grote farse

 2. Barry schreef:

  Ik stap vanaf 1 april uit de cv ketels na 23 jaar. Ik vind het welletjes geweest en deze wetgeving was voor mij de druppel. Buiten de extra rompslomp aan administratie vind ik het ook een behoorlijke geldklopperij allemaal. 70% van de bestaande ketels zullen worden afgekeurd omdat de rga (nog) niet aan rogafa regels voldoen en zouden dus eerst aangepast moeten worden voordat ze weer in bedrijf mogen worden gesteld.. hoe gaan ze dit allemaal bolwerken! Ik vind een wetgeving voor ketels goed, dat vooropgesteld, maar ik als (inmiddels zzper) afgestuurd service technicus met (al zeg ik het zelf) een bak aan ervaring, word gedwongen mee te doen aan iets wat mij verschrikkelijk tegen de borst stoot. Er wordt namelijk nagenoeg niet gekeken naar relevante (jaren) ervaring, maar enkel naar het zogenaamde vakmanschap. Geld betalen, mag je examen doen en mag je stickers bestellen met je nummertje.. precies dat nummertje, ik walg ervan. Ik help graag de medemens, collegas, etc uit de brand bij storingen, maar dat is binnenkort einde oefening.. Ik wens een ieder veel succes en plezier in het vak en het nummertje. Wij gaan ons volledig focussen op verduurzaming en laten daarbij het gas achter ons. Ons dus ook niet meer bellen bij storingen, want wij hebben jaren klaar gestaan voor klanten om BINNEN 24 uur de meeste storingen te verhelpen, maar dat gaat straks enkele dagen of misschien wel weken duren voordat er een monteur over de vloer komt met deze regels..
  Aangezien er nog maar weinig monteurs overblijven, zullen de wachttijden bij storingen straks ook oplopen.. Andere zijde kan je hierin wel opmaken dat men snel, heel snel van het gas af moet wil je in een strenge winter nog met zekerheid in de warmte kunnen zitten. Ik houd mijn hart vast! Tot in de winter van 2023!

  • Marco Janssen schreef:

   En zo is het. Ik stap er ook uit.

  • Alex schreef:

   Helemaal mee eens

  • Guido Apeldoorn schreef:

   Kan aan mij liggen maar dit weten we toch al een jaar of 3.
   Bij je vaste klanten kring zou je het dus al aangepast kunnen/moeten hebben in de tussen tijd.
   Maar goed, het is een keuze…

  • Ingvar schreef:

   En wat het meeste krom is aan deze wet dat de Warmteservice en de internet bedrijven gewoon ketels aan de particulieren mag en blijft verkopen. Deze instanties pakken het niet bij de bron aan, en ook vult deze instantie hun zakken. Ik snap meneer Terpstra wel die word schat hemeltje rijk.

  • Henk van der Eijk schreef:

   Helemaal met jou eens. Ik stop ook na 47 jaar installatietechniek waarvan de laatste 15 jaar als zzp’er om van het gezeik af te zijn. 3 jaar geleden was ik als eerste geslaagd voor CO vakmanschap en dan komen ze later dat je alles als bedrijf nog eens moet gaan documenteren. Wat een farce. Hier is de zorg aan kapot gegaan en de installatiebranche gaat zo dezelfde kant op. Ze kunnen aan t gas wat mij betreft in Den Haag met hun stomme regeltjes die alleen maar de burger en de zzp’er geld kosten

 3. Johan schreef:

  Mee eens met alles het is drama consument de dupe van de hoge onderhouds kosten die komen laat staan hebben we de mensen die alle reparatie werkzaam gaan doen

 4. Barry Gort schreef:

  Sorry het is gewoon één grote grap … Ik neem het niet eens meer serieus. Ik ga niet certificeren omdat ik het niet eens ben dat een simpel certificaat meer waard is als erkend diploma service monteur… Dus ik ga rustig toezien hoe al die bedrijfjes hun geld sponseren aan Doekle en zijn cartel. Ik wacht wel af tot iemand mij aanhoud en via rechtbank mijn erkende diploma’s ongeldig laat verklaren. Dan gaan we toch met onze vak diploma’s naar het UWV . Dan zal ik op kosten van de staat een omscholing aangeboden krijgen… Misschien word ik wel uitvoerend controleur dan gaan we eens heel nauwkeurig al die grote bedrijven keuren.. waanzin deze hele poppen kast. Ik wil 2 daags certificaat voor Doekle zijn functie over te nemen.

 5. Arnoud schreef:

  Helemaal mee eens.
  Wij werken met 4 cv monteurs en maar met 1 merk ketel. Daar weten we alles van en worden gecomplimenteerd door de fabrikant met het perfecte onderhoud dat we uitvoeren. Veel beter dan bij ‘de grote jongens’.
  Het gaat bij ons alleen om relatief kleine aantallen, omdat we ook actief zijn bij andere facetten van het vak. Hierdoor kan het niet uit om 4 man en het bedrijf (opnieuw) te certificeren.
  We hebben besloten er mee te stoppen zodra de certificering verplicht is. Sindsdien laten we ook de meetapparatuur niet meer controleren en gaan we niet meer naar bijscholingen toe. (Zonde van het geld, verdienen we niet meer terug) Kortom, voorlopig is het alleen maar onveiliger geworden.
  Ik kan niet wachten op de onvermijdelijke berichten over onjuiste opstelruimten (niet voldoende stahoogte en ruimte voor de ketel). Dan moet de ketel die al jaren in de trapkast hangt, ineens verplaatst worden naar de zolder. Vervolgens moet er straks een hybride warmtepomp bij en blijkt dat dan de zolder ineens weer een rotplek is.
  Ga zo door Nederland, vooral niet verder denken dan strikt noodzakelijk en alleen de groep gedresseerde aapjes van de grote installateurs het onderhoud laten doen. Ik voorzie geen enkel probleem!

  • Peter schreef:

   Diep treurig dat een certificaat van een dag gaat beslissen dat je veilig werk 43 jaar in het vak gezeten teld niet meer je diploma’s kun je nu wel weg doen je moet hard hebben voor het werk veilig heid is zeker belangrijk maar pakt gewoon steek proeven net als vroeger het keuren van gas bedrijf

 6. andre schreef:

  Goed nieuws. Dan kan toch het onderhoud gaan plannen en uitvoeren na 1 april.

 7. Peter Janson schreef:

  Jammer, ook voor ons valt het gas ketel doek….
  Met 25 jaar ervaring en heel veel plezier in mijn werk zet ik er een punt achter.
  Zoek het maar uit daar in Den Haag….
  Veiligheid gaat ook bij ons altijd voorop. Daar is nooit één concessie in gedaan.
  Ik ben ook bang dat het handjevol monteurs wat nu overblijft dit niet gaat bolwerken.
  De Nederlanders gaan hier zwaar door gedupeerd worden.
  Voorheen stonden wij altijd direct klaar voor onze klanten. Nu kunnen/mogen we dat straks niet meer.
  Ik wens ze in Den Haag een hele koude winter…..

 8. Barry Gort schreef:

  En volgende week komt deze site weer samen met techniek Nederland dat de hele installatie branche baalt dat het weer niet door gaat.. die zijn echt blind en doof en lezen zelfs niet in braille wat de reacties zijn… Ze reageren ook helemaal niet hier op de reacties!!!! Al jaren niet …. Achterbakse geldklopperij.

 9. Barry Gort schreef:

  Maar ook dit stukje tekst weer.

  Voor de ruim 500 aangesloten installatiebedrijven is het nu nog maar afwachten of ze per 1 april hun werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. Vanaf dan is ongecertificeerd sleutelen aan gasketels strafbaar.

  Denken die nou werkelijk daar dat het mij ook maar ene reet interesseert wat hun vinden. Ik erken techniek Nederland niet eens als branche organisatie. Dat ze dan lekker 500 bedrijven zoeken die wel aan hun onzin mee doen… Getal klopt toch al niet want er zijn pas 250 bedrijven gecertificeerd… Waarvan 60 x Breman , Feenstra en andere braggel bedrijven met voor iedere vestiging een eigen inschrijving. Hahaha

  • Het punt dat die grote bedrijven allemaal gecertifikeert zijn, ja verkeert gecerficeeerd, klopt niet…

   Wij zijn kleine ondernemers en de klant is ons alles…. Wij kijken wel 3 keer of het goed is en hebben geen klok in onze kop… Het is bijna tijd dus raffelen het even af..

   Dat er strenger op toegezien moest worden… Zal iedereen het mee eens zijn, de vraag is immers altijd HOE?

   Dit is echt te gek voor woorden en idd geldklopperij..

   Commercieel is dit voor bepaalde partijen natuurlijk geweldig… Kunnen straks vragen wat ze willen…

   Het aandeel ketels liep bij mij al achteruit omdat ik mijn focus al een paar jaar geleden verlegd had…. Maar begon heel even toch te twijfelen.. want je trouwe klanten wil je liever toch ook niet kwijt en overlaten aan hun lot..

 10. Barry Gort schreef:

  Blijf me ook echt verbazen dat die Doekle Terpstra blijft praten namen ons als bedrijf… 90 % van de bedrijven staat helemaal niet achter deze wet.. Hoop dat we optijd te horen krijgen wanneer dan deze zogenaamde rechtzaak komt dan kunnen we met 4000 bedrijven naar Den Haag gaan om Doekle duidelijk te maken dat die in sprookjesbos geloofd en dat we deze onzin totaal niet steunen.. Laat dit ook een sein zijn voor de bedrijven die er serieus nog mee bezig zijn.. samen staan we sterker en die wet gaat er nooit komen zolang niet minimaal 75% gecertificeerd is en ze zitten nu op 4.9 % ….

  • Angelo Den Hartog schreef:

   Ben het met je een Barry, ben normaal niet tegendraads, maar dit zorgt in mijn optiek ook voor meer schade op de wijze zoals het nu gepresenteerd wordt.

   Persoonlijk heb ik de meeste moeite met de vereisten waar elk bedrijf aan moet voldoen.

   Een klein bedrijf kent in mijn optiek vele malen minder risico dan een Feenstra (waar ook echt wel vakmensen lopen) want de meeste gevallen van onjuistheden zag ik helaas het Feenstra stickertje op de ketel..

   Vind het gewoon jammer dat waar velen van ons hard voor gewerkt hebben, straks allemaal te grabbel wordt gegooid. ..

 11. Theo Fridt schreef:

  Wat een poppenkast zolang je op markplaats ketel kan koop en bij leverancier zonder dat je iets hoef te laate en ik zit nu 40 jaar in dit vak ik kom plaatsen waar ketel zijn geplaatst wat er niet uit ziet en nu moet ik een papieren haalen om een ketel te plaatsen ik ga dat niet doe ik kan veel monteur die stoppen die dit heeft bedacht zijn zaken vullers

 12. Nico Jansen schreef:

  Ben 42 jaar werkzaam als installateur stop nu een jaar voor mijn pensioen heb hier geen zin meer in hoop dat Doeke goed voor zijn pensioen heeft gezorgt

  • Ingvar schreef:

   En wat het meeste krom is aan deze wet dat de Warmteservice en de internet bedrijven gewoon ketels aan de particulieren mag en blijft verkopen. Deze instanties pakken het niet bij de bron aan, en ook vult deze instantie hun zakken. Ik snap meneer Terpstra wel die word schat hemeltje rijk.

 13. Marco schreef:

  Toch erg apart om te lezen dat de Raad van de Accreditatie en de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw die als een stel kleine kinderen hebben dwars gelegen omdat ze het onderling niet eens konden worden over de criteria waaraan voor certificering in aanmerking te komen tot een aantal maanden geleden nu hier weer een probleem over maken. Het word tijd denk ik dat daar eens een paar lui op de vingers getikt worden want die hebben het idee dat hun almachtig zijn daar. Het zou mij niet verbazen als ook dit weer uitdraait op een grote flop die de ondernemers groot en klein klauwen vol kost. En dat sprookje ja om de beunhazen uit te markt te werken, 98% van die beunhazen werkt overdag als gecertificeerd monteur voor een gecertificeerd bedrijf maar dat snappen ze niet bij die clubjes

 14. N Pirovano schreef:

  Mijn cv ketel van 2020 kan nog jaren mee.
  Nu kreeg ik van mijn gecertificeerde bedrijf een bericht dat mijn onderhoudskosten omhoog gaan door extra certificaten.
  De keus was om t dan om de twee jaar te laten schoonmaken….dan ging t bedrag met een euro omhoog.. prima keuze lijkt me
  Dan maar minder onderhoud.
  Overigens prima bedrijf in Veendam.

 15. Jan schreef:

  Zorg er eerst maar een voor dat particulieren geen cv ketels kunnen kopen en zelf installeren of onderdelen kunnen kopen om storingen te verhelpen dat helpt meer denk ik

  • Angelo Den Hartog schreef:

   Daar zeg je me wat..

   Warmte Service en al die andere internet bedrijven mogen de deuren sluiten. Geen verkoop meer aan ondeskundige…

   • Hobbybob schreef:

    Fijne winkel warmteservice, kon ik mijn ketel lekker zelf repareren. Als ik op dat fijne onderhoudsbedrijf had moeten wachten (waar ik een contract had) dan had ik mooi lekker de hele winter in de kou gezeten. Een cv is GEEN rocketsience

 16. J. Komen schreef:

  Ons bedrijf en onze monteurs,zijn vanaf december CO gecertificeerd,mocht CO
  Keur voor 1 April nog afgeblazen worden,moeten wij dan na 85 jaar installatie
  techniek als vrije vogels het veld in? Waanzin ten top!

  • Barry gort schreef:

   Hoezo ? Dus voor die co keuring deed je als bedrijf je werk niet goed dan ? Was je dan een ongediplomeerd bedrijf ofzo ? Het enige verschil is dat je voor de keuring geen onzin hoeft te verkopen aan je klanten en de keuring heel veel onzin moet verkopen aan je klanten en dat je per onderhoud geld mag overmaken en jaarlijks lidmaatschap verplicht mag betalen !.? Of geef je nu als bedrijf toe dat je al 20 of 30 jaar onveilig heb gewerkt en nu ineens veilig werkt? Die hele co certificering is één grote inkomstenbron en 0 veiligheid.

 17. Barry Gort schreef:

  We gaan toch ook niet alle automonteurs certificaat laten halen …. En als dan blijkt dat bij de apk de uitlaat lek is dan word de automonteur die het laatst eraan gewerkt heeft beboet of bedrijf waar betreffende monteur werkte. En als auto ongeluk krijgt door slechte remmen word ook het bedrijf wat laatste keer aan auto gewerkt heeft gestraft …. Bedoel volgens mij zijn er meer verkeers slachtoffers dan co slachtoffers…

 18. Koen schreef:

  Ik zit zelf niet in de ketels. Maar ik snap alle reacties.
  Ik werk zelf als zzper in de koeltechniek met de daar bij behorende certificaten om een airco warmtepomp etc te mogen plaatsen.
  Elke installatie word opgeleverd met kenplaat en werkbon. Maar dat certificaat kost wel ruim €2000 per jaar terwijl dat pietje op zaterdag een airco online koopt en mij op dinsdag belt dat het gas er uit is en of ik even een bonnetje kan maken.

  En dit gaat er met de cv ketels ook gebeuren.
  Dus nee geen vertrouwen in de ketel wet.

 19. Arie74 schreef:

  Waardeloos dit, heel veel kleine installateurs sluiten zich juist aan bij CO-keur omdat zelf certificeren veel te veel gedoe is. Door dit label af te keuren gaan deze installateurs massaal stoppen met ketelonderhoud. We wilden toch juist dat het veiliger zou worden?

 20. Woeste Willem schreef:

  Als het door gaat; onderhoud wordt fors duurder. Resultaat: klant wil minder onderhoud of laat het helemaal niet meer uitvoeren door een gecertificeerde monteur. Of ze kopen idd een ketel op de vrije markt en als ze de installatie instructie goed lezen krijgen ze die ook nog wel aangesloten. Storing doen ze zelf of een handige buurman helpt wel even…

  Waarom was deze geldklopperij wet ook alweer bedacht? Oh ja…6 tot 7 CO doden per jaar. Begrijp niet verkeerd! Iedere dode is er één teveel.
  En wat gaat er nu gebeuren? Nog veel meer ongelukken met alle gevolgen van dien. Iets met een overheid die zich ALWEER in de voet schiet. Oh, en branche organisatie geeft het pistool aan. En dan mogen we ook nog eens iedere 5 jaar op komen draven om te laten zien dat wat je al tientallen jaren doet je nog wel goed kan. Waarom zijn we eerder dan naar school geweest voor een opleiding in de installatietechniek?? Kan je wel vertellen dat als deze wet niet doorgaat te branche organisatie en de overheid schadeclaims tegemoet kan zien. En als dat niet helpt dan wordt er maar ff geen belasting betaald. Klaar met die bende. Zo..dat lucht op.
  oh ja, iedere 10 jaar kan je weer een nieuw rijbewijs aanschaffen zonder enig bewijs van rijvaardigheid of kennis van de verkeersregels..hoeveel doden in het verkeer per jaar zeg je?

 21. Reemont schreef:

  Nu wij allemaal weten dat wij niet meer aan de gasverbrandingstoestellen mogen zitten, hoe weet de consument dat dan?
  Zelf stop ik met onderhoud aan cv ketels en verteld het hier en daar, maar er zijn veel klanten die wachten totdat ik zeg dat het tijd is voor onderhoud, mag de klant nu ook zelf bepalen wanneer zijn of haar ketel een beurtje krijg? en stel er zit daar weer een paar jaar tussen? Is het dan wel handig, er kan ook een ketel tussen zitten die de laatste jaren niet is onderhouden, dat komen we nu ook nog steeds tegen……

  • Barry gort schreef:

   Mooie van alles is dat wij als bedrijf verplicht worden maar geld nog steeds geen controle voor niet onderhouden toestellen. En die klant die bij jou weg zo gaan komt nergens anders binnen. Al die zogenaamde goede bedrijven met 16 onderhoudjes op een dag zitten helemaal vol. Ik neem ook niks meer aan gewoon omdat ik het druk genoeg heb en ben niet van plan om bedrijf te laten certificeren. Krijg vaak al de mededeling dat ze al 4 a 5 bedrijven hebben geprobeerd maar niemand durft nieuwe klanten meer te pakken met bestaande cv ketel. Maar als bedrijf word je geacht aan gasketelwet deel te nemen maar er is totaal geen controle op ketels die worden onderhouden door bedrijven die staan ingeschreven. Wie zou dan die controle moeten doen ? Of dacht techniek Nederland dat zij gewoon een willekeurige woning binnen mogen gaan om te kijken welk stickertje op ketel zit ? Dan hadden ze eerst eens moeten beginnen met cv keuring te verplichten net als apk bij een auto !!!!! Auto’s gebeuren meer dodelijke ongelukken als met cv ketels ? Er is nog altijd geen verplicht onderhoud voor auto’s net zoals het er niet is voor cv ketels… Dus enige wat beetje werkt om echt onveilige situaties te voorkomen bij auto’s is de APK ! Je zou dus denken dat er een mooi voorbeeld ligt voor soort APK-ketel wet… Maar nee wij gaan het omdraaien en leggen alle verantwoording bij onderhoudsbedrijven… Als ze dat bij de garage bedrijven deden kan morgen 90% ook de deuren sluiten..

 22. Het probleem heeft de overheid over zichzelf afgeroepen door de oude erkenning overboord te goeien en ongediplomeerde aan de installaties te leten werken, er word in dit hele verhaal geen rekening gehouden met installateurs ( zzp ) die tegen het pensioen aanzitten je begint met ongeveer een 1500,- cursus en examen geld dan de dagen die je niet kan werken en de nieuwe investeringen die je moet doen zoals meters, software programma’s enz.. Je kan zelfs geen nieuw radiator plaatsen daar je de stekker van het toestel uit het stopcontact moet halen, voor installateurs die tegen het pensioen aan zitten is er geen rekening gehouden met een eventuele overbruggings regeling.

 23. Barry Gort schreef:

  Hahaha verplicht certificaat voor niet verplicht onderhoud .. Rechtbank gaat zich kapot lachen als eerste ongecertificeerden zich moet melden. Dus liever geen onderhoud dan onderhoud door gediplomeerde monteurs . Hahaha

  En het reclamespotje net gehoord maar dit is niet echt een duidelijk spotje dat het om co certificering gaat ? Er word enkel de vraag gesteld neem contact op met uw bedrijf en vraag of deze gecertificeerd is ?

  Antwoord jazeker wij zijn zelfs gediplomeerd en gecertificeerd fabriek erkend installateur. Heb zelfs 10 certificaten in de la liggen zelfs van gawalo erkend .

 24. Ap van der Horst schreef:

  En Techniek Nederland staat achter de wet, omdat het ineens veel veiliger moet worden, als er een geval is, heeft toch een beunhaas dat gedaan, of een timmerman iets gewijzigd, zodat er recirculatie is, of een dakdekker trekt aan de schoorsteen en plaatst hem niet goet terug, over de zonnepanelen boeren maar te zwijgen, breman en Feenstra hebben altijd gerommeld, met PVC als LTV, of flatgebouwen waar schoorstenen of CLV systemen niet kloppen, de kleine zelfstandige komt hier alleen, als de garantie over is, en die zit met de ellende, en Techniek Nederland doet geen uitspraak tussen Leden, nou dus die heb ik opgezegd, scheelt ook weer geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.