fbpx
Nieuws

Comfort Classic verdwijnt uit het schap

Itho Daalderop stopt volgend jaar met de productie van haar HR-ketel Comfort Classic voor de Nederlandse markt. De Base Cube, de andere cv-ketel lijn van Itho Daalderop blijft wel gewoon in productie, vooral met het oog op toepassing in hybride combinaties met warmtepompen.

In april 2019 zal het laatste voorraadtoestel van de Comfort Classic in Tiel van de band rollen, zo laat het bedrijf weten aan Installatie.nl. De Comfort Classic is in totaal 30 jaar in Nederland op de markt geweest; het toestel met een voorraadvat van 80 liter wordt in een 24, 32 en 38 kW-versie geproduceerd. “We zetten vol in op het elektrificeren van de klimaatinstallaties in woningen. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat we in de toekomst helemaal stoppen met cv-ketels, Maar wanneer dit zo ver is,  bepaalt de markt”, nuanceert woordvoerder Henriëtte Davids.  Het bedrijf heeft nog geen plannen om de productie van de modernere Base Cube te stoppen. De productiecapaciteit van de Classic zal worden aangewend voor nieuwe ontwikkelingen.

Base Cube: focus op hybride

Het Tielse bedrijf benadrukt dat de lijn met doorstroomtoestellen, de Base Cube, nog gewoon in productie en verkoop blijft. Dit toestel, met een gescheiden cv- en tapwatercircuit, is sinds 2011 op de markt in CW4 en CW5-uitvoering en scoort met name goed op tapwaterrendement. De Base Cube-lijn is de afgelopen jaren nog uitgebreid met een nieuw type, de Base Cube Duo. Deze variant van het toestel heeft standaard een tweede cv-zone.

Itho Daalderop ziet voor de Base Cube nog een belangrijke rol weggelegd als hybride met de warmtepompen die het bedrijf sinds 2012 op de markt heeft. Bij een hybride installatie wordt de basis voor verwarming en tapwater geleverd door een warmtepomp, en springt de gasketel bij in koude dagen of bij grote tapwatervraag. De hybride wordt vooral gezien als verduurzamer voor de bestaande bouw; woningen waarbij de stap naar all-electric nog een brug te ver is.

Warmtepompen

Itho Daalderop is in Nederland marktleidend op het gebied van bodemgebonden warmtepompsystemen. Hiervoor heeft het bedrijf de inmiddels vijfde generatie van de WPU-lijn op de markt. Naast de hybride Base Cube met HP Cool Cube heeft Itho Daalderop ook recent een all-electric oplossing op basis van lucht/water in het gamma: de HP-S.

3 reacties op “Comfort Classic verdwijnt uit het schap

 1. Wim de Weerd schreef:

  Itho Daalderop doet of het gescheiden circuit voor cv- en tapwater erg bijzonder. Dat werd al toegepast bij VR-ketels van Junkers. En de koning van de geschieden circuits voor cv- en tapwater is natuurlijk Intergas. En werd al 10 jaar geleden gekopieerd door Ferroli met de BlueSense. Itho Daalderop waggelt er achter aan, maar dat zetten ze natuurlijk niet in het bericht. Voor de rest is het een mooie ketel, allleen erg duur. Je hebt er 2 Tzerra’s of KK Hre of ProLine voor. Zet dat maar in het bericht.

 2. C. den Hoedt schreef:

  Daalderop, wees voorzichtig met het afbouwen van de gas gestookte ketels. Er bestaan voldoiende mogelijkheden om groen gas te produceren en een lange neus naar Poetin te trekken. Warmte pompen presteren nog vele malen minder dan de eerste generatie gas gestookte ketels. Ze zijn duur en vergen nog eens investeringen in bestaande huizen die vele malen de kostprijs van de warmtepomp overtreffen en dan nog niet het zelfde warmte comfort bij alle barre winterse weersomstandigheden kunnen garanderen die een ketel wel met gemak , vele malen goedkoper wel kan. Milieu Drammers moeten eens een toontje lager gaan zingen, of met iets beters en goedkopers komen.
  Zeelf geniet ik al 14 jaar van de oude trouwe Daalderop. Geen dag mij in de steek gelaten.

  • groene rakker schreef:

   Als ik je tekst zo lees denk ik dat je alleen naar de investering kijkt en vergeet naar de t.c.o. en jaarlijkse kosten te kijken.
   Kan je de investering niet opbrengen? Leef je niet lang genoeg meer om de investering terug te verdienen? Dan snap ik je wel.
   Anders moet je vooral eens aan de t.c.o. gaan rekenen, het kan veel goedkoper dan met een gasketel. Een lening is zomaar een optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.