fbpx
Nieuws

Concentrische rookgasafvoer: de praktijk

De concentrische rookgasafvoer wordt de nieuwe standaard boven de cv-ketel. Donderdagmiddag 11 mei organiseert Eisma Bouwmedia, uitgever van deze site, in samenwerking met rookgasafvoerfabrikant Ubbink en groothandel Rensa een webinar over deze trend. Het webinar wordt van 12.30 tot 13.30 u live uitgezonden.

Aanleiding zijn de maatregelen die de installatiebranche neemt na de schokkende conclusies van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De gasinstallatie, en dan vooral de rookgasafvoer móet veiliger, want dit installatiedeel blijkt nog te vaak een belangrijke factor bij incidenten rondom koolmonoxide-vergiftiging. Ander uitvloeisel uit dit onderzoek is onder meer ook dat installatiebedrijven die zich met cv-ketels bezig houden vanaf 1 januari 2019 wettelijk erkend moeten zijn, en onderdeel van deze erkenning vormt ook het werk rondom de rookgasafvoer.

Installeerden de meeste bedrijven tot op heden vooral parallelle rookgasafvoeren, de voorkeursoplossing van fabrikanten én de aanbeveling van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid wordt de nieuwe standaard. Veel installatiebedrijven stappen over op deze techniek. Maar er zijn ook nog een hoop vragen.

Praktische consequenties

In het webinar leggen specialisten uit wat dit betekent voor de installateur. Wat zijn de voordelen? Welke technische consequenties heeft de concentrische rookgasafvoer, en welke aandachtspunten heeft deze techniek voor montage. De kijker wordt in een uur tijd volledig geïnformeerd over dit belangrijke onderdeel van een goed geïnstalleerde en onderhouden cv-installatie. Dit webinar is interessant voor eigenaren, (hoofd)monteurs, werkvoorbereiders en inkopers van installatiebedrijven, en partijen die te maken hebben met de veiligheid rondom de cv-ketel. Het webinar kan ook live en achteraf worden ingezet voor trainingsdoeleinden van monteurs.

Live deelnemen

Het webinar is een live online seminar waarbij de kijker actief kan deelnemen. Hij kan vragen stellen aan moderatoren en de sprekers, en krijgt in een uur tijd een schat aan informatie en downloads over deze ontwikkeling. Het webinar is gratis te kijken.

Alleen vooraf aanmelden via deze link is voldoende. Na afloop is het webinar ook integraal terug te kijken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.