fbpx
Nieuws

Congres over kwaliteit in de bouw

Congres over kwaliteit in de bouw

Op woensdag 10 december 2014 organiseert Cobouw i.s.m. het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Pantheon Seminars het congres “Kwaliteitsborging in de bouw. Wordt de bouw vraaggericht?” De bijeenkomst vindt plaats in Spant! te Bussum.

 

Kwaliteitsborging

Het programma speelt in op het in deze zomer gepubliceerde wetsvoorstel ‘Kwaliteitsborging voor de bouw’. De wet wil bereiken dat de markt meer verantwoordelijk wordt voor zijn eigen kwaliteit en dat de positie van de consument wordt verbeterd. Voor het eerste doel wordt een systeem van kwaliteitsborging ontwikkeld dat de markt zelf moet uitvoeren. Voor het tweede doel wordt gesproken over het aanbieden van een verzekerde garantie, over een consumentvriendelijke invulling van het begrip ‘verborgen gebrek’, en over het verlengen van de opschortingstermijn van de 5%-regeling naar 15 maanden. Verder is het idee om de kwaliteit van de bouwers zichtbaar te maken en te oormerken door benchmarking. De versterking van de positie van de consument moet de vraaggerichtheid van de bouw verbeteren.

 

Sprekers

De sprekers op het congres zijn al lange tijd bezig met het nieuwe systeem. Zij maken duidelijk wat de effecten van het stelsel zijn voor de mensen die in het stelsel werken, voor de organisatie en voor het gehele ontwerp- en bouwproces. Niet alleen het stelsel is onderwerp van bespreking, maar ook de veranderende relatie met de bouwconsument. Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, opent het ochtendprogramma met de bijdrage ‘Bouwconsument, bouwproducent en het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor de bouw’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.