fbpx
Nieuws

Consument stelt verduurzaming uit

Huiseigenaren wachten door de coronacrisis met het verduurzamen van hun woning. Voor de crisis wilde 27% van de huiseigenaren hun woning verduurzamen, nu is 16% dat nog van plan. Het heeft vooral met consumentenvertrouwen te maken.

Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.145 huiseigenaren. Het uitstel is geen afstel: driekwart zegt na de crisis alsnog de woning aan te willen pakken.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom huiseigenaren het verduurzamen van hun woning nu uitstellen. De respondenten willen de coronacrisis afwachten en geld achter de hand houden. Ook willen ze nu geen mensen over de vloer. 

Bewuster met uitgaven.

De coronacrisis zorgt dat men bewuster naar uitgaven kijkt. Daarom stelt 1 op de 10 huiseigenaren de verduurzamingsplannen nu uit. Voor driekwart van hen betekent uitstel geen afstel. Ook kijkt bijna 30% van alle woningbezitters op dit moment kritisch naar zijn eigen energieverbruik en mogelijkheden om te besparen op energielasten.

Het complete onderzoek is te vinden op de site van Eigen Huis.

4 reacties op “Consument stelt verduurzaming uit

 1. andre schreef:

  Begrijpelijk dat huiseigenaren dit gaan uitstellen, geldt ook voor verbouwingen. Iedereen houdt de hand op de knip omdat er grote onzekerheid heerst. De verwachting is ook dat er groten ontslagen gaan vallen.

 2. MarkS90 schreef:

  En omdat iedereen z’n knip dicht houdt gaat Nederland juist failliet. Blijf dus gewoon geld uitgeven aan wat je toch al van plan bent: zo blijft de economie toch draaien.
  En koop dan in ons eigen land en niet uit China waarvan blijkt dat het toch stuk faat na een korte tijd.

  • g van dijk schreef:

   ja dat is mooi geen geld uitgeven aan verduurzaming je kan het beter bewaren
   voor eventuele verhuizing als de buren warmtepompen aanschaffen
   zoals ik gedaan heb

 3. Rene de Leeuw schreef:

  Heel verstandig dat die zogenaamde duurzame installaties van de baan zijn bij veel consumenten. Hopelijk gaan ze wel door met isoleren. Dat cv-keteltje is dan de meest duurzame oplossing en spotgoedkoop en door iedere boerenlul te onderhouden. Een betaalbare verwarmingsinstallatie in plaats van om de 15 jaar 15000 euro voor een warmtepomp wegtikken is ook socialisme. Maar dat woord kunnen ze bij politiek links niet meer spellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.