
Jaga heeft haar Dynamic Boost-systeem, de ventilatoren op de convectoren, nu ook in een variant voor een convectorput. Hierdoor kunnen de voordelen van deze putten gebruikt worden, met een inbouwdiepte van 14 centimeter .
Diepe convectorputten zijn niet meer van deze tijd, maar de glazen puien met koudeval zijn er nog altijd. En de vraag naar vloerverwarming is nog steeds groot. Jaga upgrade daarom haar Mini Canal met DBH-systeem. Dankzij de toepassing van het Dynamic Boost Hybrid systeem kan deze ondiepe convectorput zowel verwarmen als niet-condenserend koelen. De Mini Canal Hybrid is daardoor een mogelijke lage temperatuur-inbouwoplossing voor woningen met een glazen pui.
Koudeval bij glaspartijen
Grote glaspartijen blijven een punt van tocht en kou in iedere ruimte. Een wandradiator naast de openslaande deuren of een extra lus vloerverwarming biedt niet altijd de oplossing om deze koudeval te elimineren. Een convector verzonken in de vloer is een mogelijke hoofdverwarming van de complete ruimte. De ondiepe variant elimineert het belangrijkste nadeel van de techniek: de inbouwdiepte. Een convector heeft een hoger reactievermogen dan vloerverwarming, en reageert dan bijvoorbeeld snel op zontoetreding in een glazen pui. De ventilatoren die de warmte extra aanjagen produceren maximaal 30 dB. De ventilatoren kunnen in drie standen worden gezet.
Ook bestaande convectorput
De convectorput werkt met lage aanvoertemperaturen, en biedt niet-condenserende koeling in combinatie met een warmtepomp. Consumenten kunnen kiezen uit verschillende afwerkroosters, of een z-kader voor afwerking op een bestaande vloer.
Wij hebben ene woonkamer met schuifpui en een convectorput ervoor. de verwarming via deze convector gaat langzaam. Onze vraag is op welke wijze een ventilatieboots ene oplossing voor ons zou zijn?
moeten we dan een nieuwe convector met ventilatie aanschaffen en plaatsen?
Is het rendement van de huidige convectoren substantieel hoger dan die van 30 jaar geleden ?
Kijk eens op site van jaga: je kan ook losse boosters kopen die je op je bestaande convectoren kan plaatsen. Je moet wel ergens electriciteit voorzien. Ik heb het oude model van die boosters (=DBE) op convectors van 1975 ofzo liggen en dat werkt zeer vlot. Woning is zeer snel op temperatuur en ik kan zelfs mijn ketel op 50° plaatsen. Door de ventilators warmt de leefruimte sneller op (ventilators meten ook ruimtetemperatuur, waarbij als het verschil groot is ze sneller draaien, terwijl ze vb de set-temperatuur benaderen, ze langzamer gaan draaien).