fbpx
Nieuws

Convectorput met ventilatieboost

Jaga heeft haar Dynamic Boost-systeem, de ventilatoren op de convectoren, nu ook in een variant voor een convectorput. Hierdoor kunnen de voordelen van deze putten gebruikt worden, met een inbouwdiepte van 14 centimeter .

Diepe convectorputten zijn niet meer van deze tijd, maar de glazen puien met koudeval zijn er nog altijd. En de vraag naar vloerverwarming is nog steeds groot. Jaga upgrade daarom haar Mini Canal met DBH-systeem. Dankzij de toepassing van het Dynamic Boost Hybrid systeem kan deze ondiepe convectorput zowel verwarmen als niet-condenserend koelen. De Mini Canal Hybrid is daardoor een mogelijke lage temperatuur-inbouwoplossing voor woningen met een glazen pui.

Koudeval bij glaspartijen

Grote glaspartijen blijven een punt van tocht en kou in iedere ruimte. Een wandradiator naast de openslaande deuren of een extra lus vloerverwarming biedt niet altijd de oplossing om deze koudeval te elimineren. Een convector verzonken in de vloer is een mogelijke hoofdverwarming van de complete ruimte. De ondiepe variant elimineert het belangrijkste nadeel van de techniek: de inbouwdiepte. Een convector heeft een hoger reactievermogen dan vloerverwarming, en reageert dan bijvoorbeeld snel op zontoetreding in een glazen pui. De ventilatoren die de warmte extra aanjagen produceren maximaal 30 dB. De ventilatoren kunnen in drie standen worden gezet.

Ook bestaande convectorput

De convectorput werkt met lage aanvoertemperaturen, en biedt niet-condenserende koeling in combinatie met een warmtepomp. Consumenten kunnen kiezen uit verschillende afwerkroosters, of een z-kader voor afwerking op een bestaande vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.