fbpx
Nieuws

Corona ‘sloopt’ installateur

Het coronavirus heeft een bom gelegd onder het installatiebedrijf van Wilfred de Regt. De ondernemer en zijn compagnon zijn beide langdurig uitgeschakeld door Covid-19. “Ik wil collega’s waarschuwen: houd je aan de protocollen van de branche, en blijf voorzichtig.”

Vorig jaar stond hij nog trots op de cover van Installatie. Installateur Wilfred de Regt timmert met zijn bedrijf Rekon Installatietechniek in Heemskerk aan de weg met onder meer het optimaliseren van vloerverwarmingssystemen en het waterzijdig inregelen van installaties. Samen met compagnon Dennis Keur zijn ze met 7 mensen -zoals eigenlijk elke installateur in Nederland- erg energiek en druk.

Besmetting binnen het bedrijf

De besmetting bij Wilfred de Regt, zijn compagnon, vrouw en werknemers hebben een groot gat geslagen. In de eerste plaats bij de gezondheid van de mensen zelf. De bron van de besmettingen hebben de installateurs niet kunnen achterhalen. Binnen het bedrijf zijn ook verschillende varianten geconstateerd, dus de kans is klein dat ze elkaar hebben aangestoken. “Zeker omdat we ons heel strikt aan de voorschriften hebben gehouden, zoals reinigen, afstand en mondkapjes.” De Regt heeft ook zware hooikoorts, waardoor de eerste klachten met medicatie konden worden onderdrukt.

“Een hel”

Wilfred de Regt (51) is sinds begin maart uitgeschakeld door vermoeidheid, benauwdheid, hoofdpijn en hevige koorts. “Een hel”, omschrijft hij het kort. “Ik dacht echt dat ik stikte.” Acht kilo lichter en vijf weken verder is een paar keer per dag enkele meters lopen het hoogst haalbare, en zelfs een telefoongesprek valt zwaar. Zijn compagnon is nu ook slechts enkele uren per dag in staat iets te doen. “Als DGA voel je een zware verantwoordelijkheid. Je wilt doorgaan. Voor je medewerkers, je klanten, maar ook voor je omzet.”

Grote schade

Rekon is onthand nu de drijvende krachten zijn uitgeschakeld. Het bedrijf zat 15 dagen dicht, en is ontspoord. De schade loopt inmiddels in de tienduizenden euro’s, en De Regt is door zijn arbeidsverleden niet verzekerd. “De omzet is met 80% teruggelopen. Ik wil nu nog niet denken aan hoe de toekomst eruit ziet. Nu is het zaak om eerst zelf weer boven Jan te komen, dat zal al een hele opgave zijn.”

Onderschatting

“Ik wil mijn verhaal delen, omdat er ook binnen de installatiewereld veel mensen zijn die er makkelijk over denken. “Bij het opleveren van woningen zie je dat de protocollen in de bouw en installatiebranche niet altijd worden nageleefd. Achteraf gezien, had ik misschien nog strenger voor onszelf moeten zijn. Dan was het misschien anders gelopen. Ik wil vooral zeggen: onderschat het niet! Zelfstandig ondernemers moeten zorgen dat ze een buffer hebben voor dit soort gevallen. Het werk proberen we over te dragen aan collega-ondernemers en met leveranciers zijn we in gesprek over de consequenties. Ik hoop vooral dat andere mensen dit blijft bespaard.”

8 reacties op “Corona ‘sloopt’ installateur

 1. Tjeerd Veninga schreef:

  Ondernemen is risico nemen maar dit valt niet te voorspellen. Waardeloos om bovenop je ziekte ook de druk van een bedrijf dat stil valt te moeten dragen…
  Sterkte en beterschap en heel veel dank voor al jullie werk eerder dit jaar in ons nieuwe, warme, huis. we duimen!

 2. Willeke schreef:

  Sterkte aan jou en Dennis.
  Ik dacht al… Wat is Dennis laat met de onderhoud van onze ketel, ( komt altijd in januari ) maar nu begrijp ik het wel!
  En inderdaad …als je corona onderschat dan ben je stom! 2 weken terug een collega van 52 jaar verloren!
  Veel sterkte met jullie gezondheid en jullie bedrijf!
  Gr: een klant!

 3. Henk schreef:

  Poeh, dit is heftig zeg!
  BETERSCHAP, en ik hoop dat je weer spoedig herstelt bent.

 4. Robert schreef:

  Waardeloos. Sterkte en beterschap!

 5. Ko van Heijst schreef:

  Sterkte Wilfred,
  En nogmaals namens Plieger, beterschap en succes.
  “Samen maken we het waar”

 6. S. schreef:

  Ik wens u en collega’s beterschap!
  Ben zelf 5 weken geleden besmet ( in supermarkt )en nog aan het herstellen en intussen alle werk op lange baan schuiven met alle gevolgen. Gelukkig hebben 75% van de klanten begrip voor.
  Hooikoorts en corona pas maar op!

 7. Diego van der Kolk schreef:

  Jeetje…Heel veel sterkte en beterschap iederen!
  Groet Diego

 8. Martin schreef:

  Wilfred,

  Ben erg geschrokken om dit te moeten lezen.

  Onbegrijpelijk dat bij dit virus de geluksvogel de volgende dag vrolijk zijn hond uit laat en de ander moet vechten voor zijn leven.

  Heel veel sterkte bij een, mag ik nu toch wel hopen, voorspoedig herstel.

  Uiteraard ook voor je familie, personeel en alle bekenden die hier een plek voor moeten vinden.

  Groeten Martin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.