fbpx
Nieuws

Corporatie zoekt gezonde woning

Mitros gaat in een nieuwe prijsvraag op zoek naar een 100 procent gezonde woning. Dat kondigde Gerdi Berkers aan namens de Utrechtse woningcorporatie tijdens de Dag van de Binnenlucht. Deze is donderdag 2 november gehouden in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. De wedstrijd gaat 15 november live.

De aanleiding voor de 100%GZNDWonen Challenge is dat Mitros meemaakt dat na renovatie van huurwoningen nieuwe problemen ontstaan. “Soms zien we dat klachten van bewoners over tocht, vocht, schimmel en geluidsoverlast toenemen na een renovatie. Daarnaast vinden bewoners de bediening van ventilatiesystemen gebruiksonvriendelijk. Wij geven huurders veel informatie, toch gaat er veel fout. Met de huidige systemen realiseren we onvoldoende gezonde binnenlucht, is onze conclusie.”

Geen tocht, vocht en schimmel

Mitros schreef al een paar keer eerder vergelijkbare prijsvragen uit, zoals de Badkamer in één dag. Ditmaal vraagt de corporatie van de markt een woning met 100 procent gezonde binnenluchtkwaliteit. Zonder klachten over tocht, vocht en schimmel. “Geen technische oplossing, maar een integrale oplossing”, aldus Berkers. Een goed concept maakt kans op toepassing op grote schaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.