fbpx
Nieuws

Cursus energieneutraal bouwen

Beurs over energieneutraal bouwen

Stichting Kern organiseert de praktijkcursus ‘Energieneutraal en passief bouwen en renoveren‘. Deelnemers raken hierdoor vertrouwd met de bijzonderheden bij de uitvoering van (bijna) energieneutrale gebouwen. Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Deze cursus legt de nadruk op de installatietechnische aspecten.

Zes modules

Er zijn in totaal zes modules met betrekking tot de installatie:
1. De basis van betaalbaar (bijna) energieneutraal bouwen
2. Luchtdicht bouwen en het bouwproces
3. Balansventilatie en ventilatie bij renovatie
4. Excursie 2 (bijna) energieneutrale projecten
5. Warmteopwekking en basis thermische isolatie
6. Basis kozijnen, ramen, deuren | Basis thermische bruggen

Mensen die zich inschrijven voor de gehele cursus, kunnen gratis deelnemen aan de examentraining. Tijdens deze training worden je vragen beantwoord en oefen je ter voorbereiding op het examen “Gecertificeerde passiefhuis vakman”. Docent is Clarence Rose, het certificaat wordt verstrekt door het Passive House Institute.

Data

Het is een driedaagse cursus. Deze wordt gehouden op maandag 23 oktober, vrijdag 27 oktober en op maandag 6 november. De examentraining is op vrijdag 10 november. Een week later wordt het examen afgelegd.

De cursus wordt gegeven in Ede, Horaplantsoen 20. Deelname aan één module kost 150 euro. de complete cursus kost 690 euro. Deelname aan het examen kost 250 euro. Alle prijzen zijn excl. 21 procent btw. Bij aanmelding van vier werknemers tegelijkertijd, mogen twee collega’s extra mee. Aanmelden kan door te mailen naar info@stichtingkern.nl.

De cursus vindt plaats onder voorbehoud van minimaal acht deelnemers. Een vakopleiding in de richting van installatietechniek is vereist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.