fbpx
Nieuws

Cv-ketels beheren via de cloud

Een nieuw middel om cv-ketels efficiënt te beheren: Hero Balancer heeft met de Hero Gateway een mogelijkheid om cv-ketels via de cloud uit te lezen en aan te sturen. Installateurs krijgen zo inzicht in de prestaties van de toestellen die ze in beheer hebben, en kunnen gerichter op pad voor storing en onderhoud. Gebruikers kunnen pro-actief geserviced worden.

Trend: beheer op afstand

Beheer op afstand is al langere tijd een trend in cv-ketelland. Het op afstand uitlezen en monitoren van toesteldata maakt een service- of installatiebedrijf een stuk efficiënter in service en onderhoud. Het maakt ook periodiek onderhoud op basis van draaiuren van de cv-ketel mogelijk.

Met de Hero Gateway kunnen standalone OpenTherm of EMS ketels van alle merken eenvoudig en kostenefficiënt naar de Cloud gebracht worden. Naast het aansturen van de ketel leest de Hero Gateway ook alle parameters van de ketel uit. Bij het naderen/bereiken van ingestelde grenswaarden krijgt de installateur een melding in het eigen Hero beheerdersdashboard. Zo weet een installateur direct wanneer hij in moet grijpen of servicebezoeken moet gaan plannen. De monteur kan dan ook nog eens gericht op pad, met de juiste onderdelen.

De gateway werd gepresenteerd op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. Op dit moment worden de laatste tests uitgevoerd met de techniek. De verwachting is dat hij over enkele maanden op de markt beschikbaar is.

Digitale huismeester

De ketel-gateway is een nieuw product van het bedrijf. Hero Balancer is vooral bekend van haar zelf ontwikkelde Cloud-GBS, die fungeert als slimme versie van een klassiek gebouwbeheersysteem.

Data van cv-ketel

Met de gateway zijn verschillende datapunten van de cv-toestellen op afstand uit te lezen. Te denken aan foutcodes, waterdruk, branderstarts, branderuren en aanvoer- en retourtemperatuur. Deze informatie geven de installateur handvatten voor het goed plannen van service en onderhoud, maar kunnen ook aangewend worden voor verduurzamingsadvies. Met de data zijn de gevolgen van mogelijk waterzijdig en het terugschroeven van de aanvoertemperatuur van de cv-ketel inzichtelijk te maken. Verder kan het systeem bijvoorbeeld zeer kostenefficiënt een extra ketel in een losse ketelruimte van een project aansturen.

Dashboard

De installateur heeft toegang tot al deze functies via het beheerdersdashboard. Voor de eindgebruiker is er een gebruiksvriendelijke app waarmee ze zelf inzicht hebben in zowel binnenklimaat als energieverbruik en zelf controle hebben over tijdschema’s en setpoints.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.