fbpx
Nieuws

Cv-ketelvoorraad onder druk

Het is maar de vraag of je je gewenste merk en type cv-ketel bij de groothandel kunt krijgen. Ketelfabrikanten hebben dit najaar leveringsstress. De oorzaak: problemen met het toeleveren van grondstoffen en onderdelen voor productie. Hierdoor staan voorraden en levertijden onder druk. Installateurs gaan hamsteren.

Dit blijkt uit een ronde van Installatie.nl langs ketelmerken en grossiers in Nederland. Alle voorraden staan onder druk, en installateurs gaan hamsteren. Dit betekent dat veel bedrijven te maken krijgen met langere wachttijden of het tijdelijk niet beschikbaar hebben van het gewenste toestel. En dat nu net het stookseizoen in volle gang is.

Het piept en kraakt in ketelland

De grootste pijn zit in Deventer, waar Nefit Bosch de productie van de TrendLine en ProLine Nxt stil heeft liggen omdat er geen goede pompen beschikbaar zijn. Maar ook Intergas en Vaillant hebben te maken met verminderde beschikbaarheid van de populaire toestellen. Remeha heeft installateurs een brief gestuurd waarin staat dat de opgelopen productie-achterstand met de Tzerra Ace in november kan worden ingelopen. Groothandelaren Wasco en Technische Unie sturen scherp op beschikbare voorraad.

Lees hier de toelichting op de huidige marktsituatie van alle cv-ketel merken en enkele groothandelaren

Wat ervaren jullie? Vul de poll in

Beschikbaarheid cv-ketels en onderdelen voor vervangingsmarkt

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

16 reacties op “Cv-ketelvoorraad onder druk

 1. Rian schreef:

  Grappig dat de kwalitatief slechte ketels niet goed te krijgen zijn
  Wellicht ook niet verkeerd,
  Wij hadden een klant die wat graag een remeha 40 l wilde hebben, gelukkig was die uitverkocht en hebben we de klant kunnen redden van een ergerlijke 10 jaar met die ketel
  Wel jammer voor Vaillant, maken inmiddels toch wel goed spul moet ik zeggen, ik hoop dat ze alles snel op de rit kunnen krijgen

  • Joni Fleischer schreef:

   Wat raar om te zeggen dat Remeha een kwalitatief slechte ketel is? Überhaupt zijn er geen slechte ketels. Als je maar weet hoe je een CV ketel correct installeert, afstelt en (waterzijdig) inregelt zal je niet zo snel problemen ondervinden?

   • Richard schreef:

    Dit zijn de juiste woorden

   • Ramon schreef:

    Remeha is toch echt gewoon een van de slechtste toestellen op de markt op dit moment. Alleen de Avanta en Quinta Pro zijn nog wel goed maar de Tzerra en Calenta zijn echt bagger. Sterker nog, als installatiebedrijf weigeren we die tegenwoordig nog te installeren. Iedereen die zegt dat een Tzerra zo goed is heeft er geen kijk op of plaats alleen nieuwe ketels maar voert geen service of onderhoudswerkzaamheden uit. Het installeren van een Tzerra is gezien afmetingen en gewicht inderdaad lekker makkelijk maar de klant zit vervolgens de jaren erna met de ellende!

    • Martijn schreef:

     Prima ketels niets mis mee
     Plaatsen er ongeveer 75 per jaar, alleen tzerra of calenta.
     Enkele keer dat er wat defect is en dat wordt netjes opgelost.
     Wat dus volgens jou betekent dat ik er geen kijk op heb, nogal een gedurfde uitspraak.

     Succes

     • Ramon schreef:

      Nee hoor, niks gedurft. Het is gedurft om deze ketels als goed te blijven aanbieden bij consumenten wetende wat voor warmtewisselaar er in zit.
      Oke, de huidige Calenta Ace is beter geworden wat onderdelen betreft maar de warmtewisselaar blijft een erg zwak punt.

    • Barend schreef:

     Wat een kolder. Jij bent zeker werkzaam bij Nefit.

     • Ramon schreef:

      Nee hoor, zeker niet. Ben 27jaar cv monteur en heb het meeste van alle merken wel gezien en dan zie je gewoon verschil tussen de ene en andere ketel. De oude Remeha’s waren vele malen beter dan de huidige playmobiel ketels (m.u.v. de Remeha Micron dan, dat was ook een drama).
      Maar goed, ik wil niemand aanvallen maar er zijn gewoon dingen die mij opvallen en die ik niet eerlijk vind richting de consument en een daarvan is bijvoorbeeld zeggen dat de Tzerra zo’n goede ketel is. Ik weiger ze gewoon te installeren. Liever geen klant dan een klant met een Remeha Tzerra.

  • Barend schreef:

   Remeha Calenta is een prima ketel.
   Wij verkopen ruimen 120 Remeha ketels per jaar. Weinig problemen.

   Maar ligt natuurlijk ook hoe je iets installeert en instelt.

 2. Maasland schreef:

  op dit moment toont zich de meerwaarde van een vast leveradres bij je groothandel, die voorraad reserveert voor klanten die niet voor een paar euro prijsverschil overlopen naar een ander.

 3. Marcel schreef:

  Voor mij is het geen probleem. Ik verkoop mijn toestellen alleen nog maar geïnstalleerd en in bedrijf gesteld conform de gasketel wet. Mijn conculega’s krijgen de opdracht omdat ze nog op de goedkopere manier installeren.

  • Barend schreef:

   En zonder service. Lekker goedkoop plaatsen met dure onderhoudscontracten en extra meerwerken. Lang leven de energiemaatschappijen die allemaal websites opzetten en cv-ketels tegen een paar knaken verkopen.

 4. Henk Barendse schreef:

  Ik ben al 24 jaar installateur en service monteur en kan beamen dat de remeha tzerra en calenta zo’n beetje de slechtste cv ketels op de zijn. De warmtewisselaar is bijna niet goed schoon te maken, waardoor deze na een aantal jaren verstopt zit en deze vervangen moet worden. Ik heb bij diverse ketels al binnen 5 jaar de warmtewisselaar moeten vervangen. Degene die zeggen dat dit goede ketels zijn, hebben er geen verstand van

 5. Perry schreef:

  Niets mis mee met Remeha, als de installatie erachter niet goed is krijgt vaak de ketel de schuld. In de meeste gevallen is de installatie het probleem, verkeerde materialen slecht ingeregeld en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wij plaatsen alle merken ketels van Nederlandse makelij waarvan 70% remeha. Service is goed, heb zelf een Calenta 28c draait al 10 jaar zonder problemen radiatoren en vloerverwarming.

  • Ramon schreef:

   Zal zeer binnenkort dan wel een nieuwe nodig zijn omdat de warmtewisselaar dan dicht zit of het hydroblok, driewegklep of een van de vele andere slechte kunststof onderdelen lekt. Remeha is echt rotzooi tegenwoordig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.