fbpx
Nieuws

Cv-monteur blijkt duurzame vraagbaak

Cv-monteurs van Feenstra worden door klanten bedolven onder vragen over duurzame energietechnieken.

Dat blijkt uit een vragenlijst die onder de cv-monteurs van Feenstra is verspreid en die door een derde (een kleine 300) van hen is ingevuld.

Bij een onderhouds- of reparatiebezoek wordt 76 procent van de monteurs om energieadvies gevraagd en 41 procent geeft aan dat de meeste woningen die zij bezoeken nog niet geschikt zijn voor nieuwe installaties.

Realisme

“Onze monteurs zijn realistisch. Veel oudere woningen zijn niet zomaar geschikt voor duurzame technieken als een warmtepomp. Wanneer klanten te horen krijgen dat ze eerst moeten isoleren, zie je dat velen ervoor terugschrikken om dan ook daadwerkelijk actie te ondernemen”, zegt Feenstra-woordvoerder Mirjam Visser.

Veel cv-monteurs vinden het belangrijk dat ze zich concentreren op technieken die voor technici én consumenten geen verrassingen met zich meebrengen: een ruime meerderheid (61 procent) vindt dat Feenstra alleen bewezen technieken moet aanbieden.

Resultaten uit de vragenlijst die onder monteurs van Feenstra verspreid is.

De warmtepomp is inmiddels zo’n bewezen techniek, alleen niet overal toepasbaar. Drie op de tien monteurs wijzen klanten op een duurzaam alternatief wanneer de onderzochte ketel op z’n retour is. Vooral in woningen van vóór 1980 is het warmteverlies te groot. In nieuwere woningen brengen veel monteurs de duurzame alternatieven wél ter sprake.

Adviestak

Feenstra is op dit moment een adviestak aan het optuigen. Als een klant specifieke vragen heeft, of vragen die iets meer uitleg vergen, dan kan de monteur de klant naar een adviseur verwijzen. Daarvan heeft Feenstra er nu “een aantal” in huis, zegt Visser. “We leggen nu ook de laatste hand aan een standaard duurzaamheidsrapport, waarin een concreet stappenplan staat beschreven. Binnen een maand moeten we dat klaar hebben.”

Dat zal dus in veel gevallen beginnen met isolatie. Visser: “Voorheen hadden we een eigen isolatie-afdeling, maar die hebben we een paar jaar geleden verkocht aan de Takkenkamp Groep.”

1 reactie op “Cv-monteur blijkt duurzame vraagbaak

  1. Henk ondersteijn schreef:

    Een hybride warmtepomp van b.v. 6 kw levert in eerste instantie dat vermogen over op de aangesloten CV. installatie. Komt door weersinvloeden de CV.ketel bij dan wordt er max. oplopend propertioneel 24 kw toegevoegd. Is dit een correcte stelling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.