fbpx
Nieuws

Daglicht vult buffervat

Daglicht vult buffervat

Niet de zon, maar slechts daglicht vult het buffervat van een woning waarvan het dak is gevuld met geavanceerde collectoren met nanotechnologie.

DGK Installatie uit Den Haag heeft een eerste project gerealiseerd met de zogeheten surface power techniek. Met nanotechnologie wordt energie uit daglicht opgewekt. Door de constante aanwezigheid van daglicht, levert het systeem zomer en winter, zon of geen zon, warmte voor verwarming of warm tapwater. Surface power is speciaal gemaakt om bij lage lichthoeveelheden (LUX) optimaal te functioneren. Bij de eerste woning zijn acht Hone Surface panelen en een 300 liter buffervat geplaatst. Dit vat biedt warm tapwater, maar is ook ondersteunend voor de verwarming. Voor naverwarming is een Nefit HR107 CV ketel geplaatst.

DGK2

16 reacties op “Daglicht vult buffervat

  1. Jacob Waterlander schreef:

    Ik zou graag willen weten wat de investering voor deze installatie bedraagt (materialen en montage)en hoe groot de besparing is die wordt bereikt, ofwel of het economisch verantwoord is om dit aan een klant te adviseren.

  2. Peter schreef:

    Hallo,
    Ik heb even gekeken naar de site, kom er weinig te weten over deze nanotechnologie. Ook wat de investering is ?
    Wel kan ik mij voorstellen dat als je je dak vol legt ( met gewone HR vacuümbuizen met reflector, dat deze in de winterperiode ook al een behoorlijke bijdrage kunnen leveren.
    Vraag is dan wat deze beter zouden doen ?
    Zijn daar testen van ?
    Ik kan mij voorstellen dat als je je hele huis in de vloerverwarming legt, dat dat ook met gewone vacuümbuizen haalbaar is.
    Verstandig is dus altijd de vloerverwarming aan te laten leggen als hoofdverwarming. Zelf denk ik erover ook op de 1e verdieping vloerverwarming te plaatsen, zodat het rendement nog hoger word.

    Mvg, Peter-D

  3. François schreef:

    Veel interesse maar zou graag info hebben over welke invesetringsbedrag het gaat.

  4. P.Dekkers schreef:

    Zelfde vragen als hierboven. Waar en hoe kan je hierop antwoord vinden
    Mvrgr,Peter D

  5. Ronald schreef:

    Hallo,
    Deze zogenoemde nanotechnologie bestaat al meer dan dan 10 jaar ,
    Het is een hoogcelectiefe coating die het infrarood spectrum omzet in warmte met een hoogredament.
    Er zijn ook nederlandse fabrikanten die deze technologie gebruiken in een vlake plaat colector

  6. David schreef:

    Wat doe je met al de warmte die in de zomer te veel gemaakt wordt?
    Dit heet een economisch onrendabele investering. 100% buizen voor de winteropbrengst geeft in de zomer 300% te veel opbrengst.

  7. Surface Power HONE Benelux BV schreef:

    gezien alle bovenstaande opmerkingen, zal ik onderstaand een kleine extra toelichting geven en indien men nog meer vragen heeft zijn ze van harte welkom bij ons op kantoor of via een afspraak met onze dealer waar wij het een en ander kunnen verduidelijken. Inderdaad zijn sommige zaken to good to be true, maar dat is in ons geval zeker niet van toepassing, wij maken het ook echt waar wat wij beloven. Onze totale concept is dan ook wereldwijd gepatenteerd en heeft zich al ruimschoots bewezen in de markt en er is dan ook geen andere leverancier die ook maar iets in de buurt komt, maar de investeringen zijn uiteraard wel gelijk aan de reeds traditionele zonthermische systemen: Onderstaand een kleine extra uitleg:

    met de opmerking erbij dat niet alleen het paneel belangrijk maar alle componenten bij elkaar zijn dan ook helemaal op elkaar afgestemd, welke zorgdragen voor een maximale overbrenging van energie dmv de NANO-MECHANICA techniek, dit kan men niet vergelijken met de standaard zon-thermische theorie en is ook zeer lastig even zo uit te leggen. Als voorbeeld ben ik zelf al meer dan 2 jaar bezig geweest om de Nano mechanica eigen te maken en soms nog worden wij verbaasd over de tal van mogelijkheden die met onze techniek voor handen is en in de toekomst mogelijk gemaakt zal gaan worden. Onderstaande link staat helemaal uitgelegd wat onze HONE techniek nu precies inhoud (Engels) http://www.photonomi.com/research.html

    De aanwezige test resultaten zijn resultaten van situaties met een bepaalde LUX intensiteit. Aangezien wij van een ander Photonen spectrum gebruik maken en wij hierdoor met een relatief laag LUX nivo, het toch voor elkaar weten te krijgen om deze energie zo te isoleren/vangen dat we alsnog tot hoge watertemperaturen komen.
    Om het zo simpel mogelijk uit te leggen is het eigenlijk zo dat als je bijvoorbeeld kippengaas neemt en hiermee insecten probeert te vangen, zal het resultaat niet maximaal zijn, maar gebruik je nu bijvoorbeeld een panty dan zal het resultaat maximaal zijn. Dit is eigenlijk ook wat wij doen met onze gepatenteerde HONE technologie. Het is uiteraard niet alleen ons paneel maar eigenlijk alles wat er verder er omheen bij komt kijken, de gehele installatie gaat beter werken, bijv, tapwater is altijd voorverwarmd, hierdoor gaat een ketel/warmtepomp veel beter draaien en een heeft deze een veel beter rendement. We maken eigenlijk van een oude dieselauto een moderne Hybride auto.

    Uiteraard kan men ook op onze site http://www.surfacepower.com en http://www.surfacepower.nl zaken terugvinden hoe onze organisatie werkt en wat wij allemaal kunnen. Als er nog verdere vragen en of opmerkingen horen wij dit graag.

    • Cor schreef:

      Het blijft ‘wollig’. RVO baseert de subsidie voor zonnecollectoren op hun opbrengst en in dat overzicht komen deze er wel goed uit, maar ook weer niet als de beste.
      Maar als deze in de winter beter presteren dan de rest, dan zit er misschien toch nog iets in hun verhaal.

    • Erwin schreef:

      “welke zorgdragen voor een maximale overbrenging van energie dmv de NANO-MECHANICA techniek, dit kan men niet vergelijken met de standaard zon-thermische theorie en is ook zeer lastig even zo uit te leggen”

      Ik heb nog nooit van “NANO-MECHANICA” gehoord. In welk boek is dat uitgelegd? “zon-thermische theorie” – u bedoelt het effect dat een oppervlak warm wordt als de zon er op schijnt?

      ” Aangezien wij van een ander Photonen spectrum gebruik maken en wij hierdoor met een relatief laag LUX nivo, het toch voor elkaar weten te krijgen om deze energie zo te isoleren/vangen dat we alsnog tot hoge watertemperaturen komen”

      Waarom probeert u het zo ingewikkeld te maken? Alle thermische paneel makers proberen zo veel mogelijk zon te vangen per m2. Een zwart oppervlak vangt meer licht dan een licht oppervlak. Zwarte verven dofgemaakt met kleine (nano) deeltjes zijn al heel goed in het absorberen van zo veel mogelijk licht. Dat wordt allemaal warmte. Bestaande panelen absorberen zonlicht al van infrarood tot UV, het hele “photonenspectrum”. Wel sterk dat u een nieuw soort zonlicht gevonden heeft kunt u dit toelichten?

      U heeft niet meer zonnestraling ter beschikking dan andere paneel makers. In de winter is dat vaak erg weining, denk aan 10 Watt / m2. Hogere temperaturen kun je dan alleen efficient maken met een warmtepomp. Bestaat al. Hoe doet u dat? Heeft uw paneel soms een ingbouwde warmtepomp? Heeft het electriciteit nodig? Ik kan nergens technische informatie of patenten van uw bedrijf vinden.

      Waar kan ik certificeringen van uw producten vinden? Hier vind ik uw bedrijf niet?
      https://secure.solar-rating.org/Certification/Ratings/RatingsSummaryPage.aspx

      Uw refereert naar uw eigen photonomi site die claimt “HONE technology is so powerful, it is more efficient in cloudy weather than Concentrating Solar Power or Parabolic systems are in direct sunshine in its temperature design range. ”

      Deze claim is een absurde vergelijking. Die website photonomi.com is anoniem geregistreerd en dat lab “mudP1e” is nergens te vinden op internet. Het adres wijst naar een juridisch kantoor. https://www.boards.ie/b/thread/2057580667

      Ik ben benieuwd waar die Hone panelen vandaan komen. Re-brand van chinese makelij?

    • Erwin schreef:

      Ik heb nanomechanics gevonden. Het staat op wikipedia:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Nanomechanics
      En de tekst op uw website is identiek en zonder referentie gekopieerd! :
      http://www.photonomi.com/research.html
      Alleen dat is al onbehoorlijk vind ik.
      En het laat zien dat die photonomi site en dus het bedrijf compleet nep is.

      U bent gewaarschuwd.

  8. Warner schreef:

    Ik vraag me af met welk ’traditioneel’ systeem de vergelijking is gemaakt. Ik heb zelf al 6 jaren een systeem met vlakke plaat collectoren van HR solar en deze maken ook gebruik van diezelfde nano-technologie. Met drie panelen wordt het voorraadvat van 300 liter bij een heldere winterdag met gemak 30 graden, en als het zonnig is 60 graden. Hone zal dat echt niet overtreffen!

  9. Rob schreef:

    Een oud persbericht maar ook anno 2016 vertellen ze dezelfde broodje aap verhalen:
    Marketing is goed maar hun beweringen nergens op gebaseerd! Uitkijken met deze partij.

  10. dirk schreef:

    Sorry, maar klinkt mij als een hoop bull-shit dat ge-nano

  11. Goeran schreef:

    Zijn er ondertussen gebruikerservaringen beschikbaar?

  12. Willem Zwaan schreef:

    Volg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.